25.10.11

Αχμαντινετζάντ: «Σκότωσαν τον Καντάφι για να μη μιλήσει»

Αχμαντινετζάντ: «Σκότωσαν τον Καντάφι για να μη μιλήσει»
Για υποκριτική στάση απέναντι στον Μουαμάρ Καντάφι κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης, ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.


Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης άλλοτε υποστηριζόταν από τις δυτικές χώρες, όταν αυτό τις συνέφερε. Όταν δεν τους ήταν πλέον χρήσιμος, τον βομβάρδισαν με στόχο να «λεηλατήσουν» τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

Το Ιράν χαιρετίζει τον λαό της Λιβύης που κατάφερε να ανατρέψει τον Καντάφι, τον οποίο η Τεχεράνη θεωρούσε δικτάτορα, όμως ο Αχμαντινετζάντ προειδοποίησε τους Λίβυους ότι η Δύση τώρα σκοπεύει να διοικεί τη χώρα τους.


«Δείξτε μου έναν Ευρωπαίο ή Αμερικανό πρόεδρο που δεν έχει ταξιδέψει στη Λιβύη ή που δεν έχει υπογράψει συμφωνία (με τον Καντάφι)», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε ομιλία του στην οποία κατηγόρησε τη Δύση ότι διέταξε την εκτέλεση του πρώην ηγέτη.

«Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι τον σκότωσαν για να βεβαιωθούν ότι δεν θα μπορέσει να πει τίποτα, όπως έκαναν και με τον Μπιν Λάντεν», προσέθεσε ο Αχμαντινετζάντ.

Ο Ιρανός πρόεδρος κατήγγειλε επίσης την προσέγγιση της Δύσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο χαρακτήρισε «οργανισμό χωρίς τιμή», επισημαίνοντας ότι η απόφαση του ΟΗΕ βάσει της οποίας οι δυτικές χώρες ανέλαβαν δράση εναντίον του Καντάφι χρησιμοποιήθηκε ως άδεια να «λεηλατήσουν» το πετρέλαιο της Λιβύης.

«Οποιαδήποτε απόφαση που θα ενισχύσει την παρουσία, την κυριαρχία και την επιρροή ξένων είναι αντίθετη στα συμφέροντα της Λιβύης», υπογράμμισε.
newsbomb