25.10.11

Θεσσαλονίκη: Στη μάχη κατά των σκουπιδιών και απορριμματοφόρα όμορων δήμων


Σε μια προσπάθεια να μπει «τάξη» σε όλη τη Θεσσαλονίκη, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, αρκετοί όμοροι δήμοι προσφέρουν βοήθεια. Ήδη από ένα απορριμματοφόρο έχουν στείλει οι δήμοι Νεάπολης - Συκεών και Θέρμης, ενώ αναμένονται οχήματα από τους δήμους Καλαμαριάς και Πυλαίας - Χορτιάτη.
Βουνά εξακολουθούν να σχηματίζουν τα σκουπίδια σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν καθαρίσει η Αγίου Δημητρίου και η παραλιακή οδός, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν αύριο και την 28η Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης και την εθνική επέτειο.

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια, όμως καθημερινά έχουμε συσσώρευση νέων απορριμμάτων στους δρόμους. Στα στενά της Χαριλάου και της Τούμπας το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Η διοίκηση του δήμου απηύθυνε έκκληση στους δημότες βοηθήσουν το έργο των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να κρατήσουν για λίγες ακόμη ημέρες τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους, μέχρις ότου να ομαλοποιηθεί η αποκομιδή.
agelioforos