6.10.11

Ξεμπρόστιασε την "κυβέρνηση" ο Καρατζαφέρης

''Γιατί δεν δέχεστε τον Ρώσο Πρόεδρο; Ξεπουλάτε τη χώρα στους Γερμανούς''

Ο Γ.Καρατζαφέρης στη Βουλή ρώτησε-κατήγγειλε την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί συμφέροντα και πως είναι ύποπτη η άρνηση της να δώσει επίσημη πρόσκληση στον Μεντβέντεφ που ζητάει επίμονα να μας επισκεφτεί.


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε: ''Έχουμε εθνική κυριαρχία σήμερα; Ποιος μπορεί να το ισχυριστεί αυτό όταν στα δικαστήρια πήγε η Τρόικα και έκανε επιθεώρηση.


Ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα; Έχει κανείς ψευδαίσθηση ότι το κουμάντο δεν είναι στα χέρια του κ. Ραιχενμπαχ; Έχουμε απωλέσει εθνική κυριαρχία και θα το βρούμε μπροστά μας. 125 δις κοστολογήθηκε η Ελλάδα και θα τα πάρουν όλα και αν περισσέψουν λένε θα σας δώσουμε κάτι''.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο Γ.Καρατζαφέρης όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αποκλείει ρωσικές επενδύσεις γυρνώντας την πλάτη στον Ρώσο Πρόεδρο :'


'Μη σκεφτείτε πως όλα αυτά που γίνονται στο Ταμείο Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας θα περάσουν χωρίς να βρουν δική μας αντίσταση. Ρωτώ; Γιατί δεν έρχεται ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ελλάδα; Το ζητά και δεν δέχεται η Ελλάδα. Ο Ουκρανός γιατί έρχεται;
Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση Ρώσου Προέδρου για επενδύσεις στην Ελλάδα που για λόγους που αντιλαμβανόμαστε όλοι αρνείται η Ελλάδα''.

Στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για σενάρια συνωμοσίας :''Κάνουμε την εθνική μας προσπάθεια με αξιοπρέπεια αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί στη διατύπωση κρίσης και να αποφεύγουμε σενάρια συνομωσίας. Δεν γνωρίζω αυτά που έχει πει ο κ. Καρατζαφέρης για Ρώσους ή Κινέζους. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με δανειστές, το πράττει με συναίσθηση εθνικού καθήκοντος. Δεν παραχωρεί σε κανένα το προνόμιο του υπερασπιστή των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εθνικής αξιοπρέπειας''.

Η Κόντρα Κυβέρνησης-ΛΑΟΣ στη Βουλή είχε ξεκινήσει νωρίτερα, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Γ. Καρατζαφέρης: ''Θα προλάβετε να το κάνετε ή θα αφήσετε την επόμενη Κυβέρνηση να το εφαρμόσει κατά το δοκούν; Σήμερα υπάρχει δυσαρμονία. Δεν έχετε πλειοψηφία λαού. Άρα εσείς που σήμερα εκπροσωπείτε μάξιμουμ 15% λαού, ερχόσαστε να επιβάλλετε μια ατραπό, μια έκφραση στο λαό. Είναι απολύτως αντιδημοκρατικό.Άρα συγκεκριμένες ημέρες με συγκεκριμένα ερωτήματα από τα κόμματα.

Χ.Καστανίδης: '' Έχουν ακουστεί πολλές βαριές κατηγορίες από πολλά επίσημα χείλη κατά Κυβέρνησης. Ύβρεις: Προδοτική Κυβέρνηση, Κυβέρνηση Τσολάκογλου, Κυβέρνηση Κατοχική.
θα μπορούσα να απαντήσω με ύβρεις αλλά δεν αναλογεί στο ανάστημα της κυβερνώσας παράταξης. Αν θεωρείται πως η Κυβέρνηση μπορεί να υβρίζεται αυτή την ώρα, ελάτε στον ελληνικό λαό να απαντήσετε εφ όλης της ύλης σε κρίσιμο δημοψήφισμα.Πολλοί λένε γιατί όχι εκλογές. Είναι εύλογο το ερώτημα αλλά ποια είναι η εναλλακτική πολιτική που θα μπορούσε να εφαρμόσει μια άλλη Κυβέρνηση; Να μας πει ο κ. Σαμαράς τι συζήτησε με Τρόικα. Να μας πει τι συζήτησαν και αν η Τρόικα δέχτηκε την επαναδιαπραγμάτευση''.