20.10.11

Κραυγή αγωνίας από οργανώσεις ΠΑΣΟΚ: Μην ψηφίσετε


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με τρόμο τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το Μαξίμου βλέπουν καθημερινά να φθάνουν από κάθε σημείο της Ελλάδας, επίσημες έγγραφες δηλώσεις οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες ζητάνε να μην τολμήσουν οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν σήμερα το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου.
Σε αντίθετη περίπτωση –υπερψήφισης δηλαδή σήμερα τη νύχτα του πολυνομοσχεδίου- οι δεκάδες αυτές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ (νεολαίας, συνδικαλιστικές, επιστημονικές, επαγγελματικές κ.λπ.) δηλώνουν στην ηγεσία ότι δημόσια θα αποκηρύξουν το ΠΑΣΟΚ.
Χθες μόνο, έφθασαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ 24 τέτοιες αναγγελίες απόσχισης, αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο ( οι τέσσερις ήταν από το Ηράκλειο Κρήτης και σ΄ αυτές συμπεριλαμβάνονταν το Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων κ.α.).
Στις περισσότερες από τις δηλώσεις αυτές, των οργανώσεων που εμφανίζουν μια διάλυση της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, υπάρχει η φράση προειδοποίηση: «Όποιοι βουλευτές του Κινήματος ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο είναι ανεπιθύμητοι στις περιφέρειες τους και αν εμφανισθούν να είναι έτοιμοι για όλα».
Το κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ (μετά από σχετικές οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου) έχει δώσει εντολή, με κάθε τρόπο να κρατηθεί σαν επτασφράγιστο μυστικό, η πανελλαδική αυτή κίνηση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ κατά του πολυνομοσχεδίου.
Κυρίως να μη μάθουν οι βουλευτές τι τους περιμένει στις περιφέρειές τους αν ψηφίσουν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο απόψε.