14.10.11

ΚΥΠΡΟΣ: ''Μόνιμη απειλή τα τουρκικά στρατεύματα''

''Μόνιμη απειλή τα τουρκικά στρατεύματα''
O Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε σήμερα ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα τη πατρίδας μας γιατί τα τουρκικά στρατεύματα αποτελούν μόνιμη απειλή.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του Μαύρου Μπερέ στους νέους Μαυροσκούφηδες της 2011Β’ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι οι στιγμές που περνούμε είναι δύσκολες, αφού η κατοχή του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας συνεχίζεται.


''Τα τουρκικά στρατεύματα αποτελούν μόνιμη απειλή για το μέλλον και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα τη πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι και η κορυφαία αποστολή της Εθνικής μας Φρουράς'', υπογράμμισε.

Όπως δήλωσε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Εθνική Φρουρά επιβάλλεται να αναδείξει τις αρετές και τις αξίες της υπευθυνότητας και της συνειδητής πειθαρχίας και να είναι αξιόπιστη και αξιόμαχη αποτρεπτική δύναμη.

''Η υπηρεσία σας στις Δυνάμεις των Τεθωρακισμένων αποτελεί υψηλή προσφορά προς την Εθνική Φρουρά και την πατρίδα'', τόνισε, προσθέτοντας ότι η συνεχής εκπαίδευση και η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το υψηλό ηθικό αποτελούν τα κυριότερα στοιχεία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής μας ικανότητας.

''Είναι η ώρα ν’ ανασυντάξουμε δυνάμεις, να κρατηθούμε όρθιοι. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να δώσουμε μήνυμα προοπτικής και αισιοδοξίας στο λαό μας. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του'', είπε.

Καταλήγοντας, είπε ότι η ''Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία, στους Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και στο έργο που όλοι μαζί επιτελείτε. Θα είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες σας στην κοινή μας αποστολή για την υπεράσπιση της πατρίδας μας''.

http://www.ikypros.com