19.10.11

Ένταση έξω από τη Βουλή


-Ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να σπάσει το φράγμα που έχει στηθεί έξω από τη Βουλή και αμέσως τα ΜΑΤ ξεκίνησαν τη ρίψη χημικών. Η ένταση μπροστά στο κοινοβούλιο είναι έκδηλη. 
-Μικροσυμπλοκές στην Ακαδημίας, όπου οδηγοί ταξί και ΜΑΤ συγκρούονται αυτή τη στιγμή. Οι άνδρες της αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνα στους οδηγούς οι οποίοι απάντησαν με πέτρες. 
-Πάντως το σημείο μυρίζει …μπαρούτι, αφού ομάδες αντιεξουσιαστών είναι εκεί και ξεκινούν πετροπόλεμο με την αστυνομία.

- Στη Ζαλοκώστα επιχείρησαν να σπάσουν το φράγμα αλλά οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χημικά και οι προσπάθειες σταμάτησαν αμέσως.
-Το ΠΑΜΕ έχει περικυκλώσει στη Βουλή.
-Νεαροί εξαπέλυσαν επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου. Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να παρεκτραπεί.
Χιλιάδες κόσμου δίνει «βροντερό» παρών στη σημερινή συγκέντρωση των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κόσμος που διαδηλώνει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας υπολογίζεται στις 70.000 ενώ αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί και άλλο. Η διαδήλωση πάντως παραμένει ειρηνική.
Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στο Παγκράτι νωρίτερα, όταν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία των κατοίκων Καισαριανής – Βύρωνα και Παγκρατίου που κατευθυνόταν προς το Σύνταγμα.
Ωστόσο, μόλις τα αίματα ...ανάψανε, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια.
Από νωρίς το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας θυμίζει «αστακό» λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας. Από νωρίς το πρωί έκλεισε η Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί κλούβες της Αστυνομίας.
Κλειστή και η Ηρώδου Αττικού ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια. Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.
ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ και του ΑΠΕ
Το ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε οριστεί για τις 11 το πρωί. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τη Βουλή, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση για την αντίσταση που θα προβάλλουν στα μέτρα που προωθούνται.
Στις 11.00 συγκεντρώθηκαν και μέλη Ταξικών Συνδικάτων στην πλατεία Ομονοίας και ανηφόρισαν προς την πλατεία Συντάγματος.
Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.
newsbomb