10.10.11

"Στ΄άρματα" το ΓΕΕΘΑ για τον πλου της φρεγάτας ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ

Πολύ σκληρή απάντηση -δεν μας έχει συνηθίσει- σε δημοσίευμα εφημερίδας από το ΓΕΕΘΑ! Το δημοσίευμα είχε να κάνει με τη παρουσία της τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο ,φθάνοντας μέχρι το Καφηρέα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε το δημοσίευμα το ΓΕΕΘΑ “αιφνιδιάστηκε και πανικοβλήθηκε”.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε γιατί όπως αναφέρεται το ρεπορτάζ -το οποίο βέβαια αποτελεί αναπαραγωγή δημοσιεύματος από το διαδίκτυο- αμφισβητεί ευθέως το αξιόμαχο των ΕΔ.

Όλη η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Με αφορμή ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” με τίτλο «Έφτασε μέχρι Σούνιο η Τουρκική Φρεγάτα», το οποίο περιέχει ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι:

Ο συντάκτης του άρθρου ψεύδεται και συκοφαντεί το ΓΕΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφερόμενος σε δήθεν πλήρη αιφνιδιασμό και πανικό, όταν στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται με σαφήνεια η κίνηση του πλοίου από την περιοχή της Ρόδου έως και την έξοδό του από το στενό του Καφηρέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με το σύστημα επιτήρησης που διαθέτουν παρακολουθούν κατά πάγια πρακτική όλα τα πλοία που κινούνται εντός της περιοχής ευθύνης τους λαμβάνοντας τα κατά περίπτωση αναγκαία μέτρα.

Τονίζεται ότι κανένας δημοσιογράφος από τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθεί ή να διασταυρώσει τις πληροφορίες που είχε από τους “ψαράδες”. Τους καλούμε δε, να έρθουν σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πώς παρακολούθησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τον πλου της Φρεγάτας και να τους δοθεί αναλυτική υποτύπωση της κίνησης του πλοίου (ίχνος και χρόνος).

Πληροφορούμε τέλος τον συντάκτη του άρθρου, ότι τέτοιες αναφορές θίγουν πρωτίστως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εργάζεται σε 24ωρη βάση, στην συγκεκριμένη δε περίπτωση, εκείνο που ήταν επιφορτισμένο με την παρακολούθηση του πλου της Φρεγάτας, από τα ξημερώματα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου”.
onalert
____________________________________________________________________________
Συμφωνούμε απόλυτα με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του ΓΕΕΘΑ, σχετικά με την δημοσιογραφική υπερβολή " ότι αιφνιδιάστηκε".
 Δεν αναδημοσιεύσαμε αυτή τη παρατήρηση, γνωρίζοντας ότι το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί τα πάντα και τουλάχιστον θα πρέπει να μη γράφονται ανόητες υπερβολές για λόγους εντυπωσιασμού και ...δημοσιότητος!
EFENPRESS