17.10.11

Διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο. Σ στη Μόσχα


ImageΔιήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο. Σ  Γ. Καρατζαφέρης στη Μόσχα όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης με τους οποίους συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.


Την Κυριακή ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρευρέθη στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού χωροστατούντος της Α.Θ.Π. του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.  Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Τράπεζα  στην οποία παρακάθισε το σύνολο των Μελών της Ιεράς  Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεων και Διεθνών  Εκκλησιαστικών σχέσεων της κρατικής Δούμας Ποπώφ και  άλλοι κορυφαίοι Ιεράρχες.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρθηκε στους ισχυρούς  θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν άρρηκτα τον ελληνικό και το ρωσικό λαό και ζήτησε από τον προκαθήμενο της  ρωσικής Εκκλησίας να προσεύχεται υπέρ του ελληνικού  λαού στις δύσκολες ώρες που περνά το έθνος και η Ορθοδοξία.

Η Α.Θ.Π. ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών  απαντώντας στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους με τα ιδιαίτερα θερμά λόγια με τα οποία αναφέρθηκε για την Ελλάδα και το πρόβλημα το οποίο αυτή  τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει. Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης ο ίδιος δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχουν δημοσιευτεί για το θέμα και συμπλήρωσε ότι,  «Το είπε προχθές ο Έλληνας Υφυπουργός Υγείας και την Παρασκευή, την ώρα που έφευγα για τη Μόσχα, επισήμως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Ε. Βενιζέλος. Συζητώντας με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που συνάντησα στη Μόσχα, διαπίστωσα ότι ακόμα δεν έχει φθάσει η πρόσκληση. Ίσως κάποια γραφειοκρατική διαδικασία, κάποιες διατυπώσεις, δεν θέλω να πιστεύω κάτι άλλο. Η  διάθεση της κυβέρνησης της Μόσχας είναι να κατέβει στη Αθήνα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr