17.10.11

Το ΠΚΚ έχει κατατρομοκρατήσει τους Τούρκους!


NEA TEXNIKH ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ο μηχανισμός  ήταν από την Γαλλία
Έγινε αντιληπτό ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποίησε το ΠΚΚ στις 17 Αυγούστου και προκάλεσε τον θάνατο ενός ταγματάρχη και επτά στρατιωτών, ήταν γαλλικής κατασκευής. Ο ανταποκριτής της Ραντικάλ Γκιοκιλίτς βρέθηκε στον δρόμο της περιοχής μεγάλης επικινδυνότητας. Τα στρατιωτικά οχήματα χτυπήθηκαν εκεί με εκρηκτικά και ειδικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στις σχάρες.

ΧΑΚΚΑΡΙ – Αποκαλύφθηκε ότι στην παγίδα στην κοιλάδα Ζαπ όπου σκοτώθηκαν ένας ταγματάρχης, επτά στρατιώτες και ένας προστάτης χωριού, χρησιμοποιήθηκε σύστημα νάρκης γαλλικής κατασκευής που το έφερε η οργάνωση από το Βόρειο Ιράκ.
Ο ανταποκριτής πηγαίνοντας στην περιοχή πρώτης επικινδυνότητας και στο σημείο που πλέον δεν χρησιμοποιείται από δυνάμεις ασφαλείας, έφτασε σε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση της 17ης Αυγούστου. Το ΠΚΚ επέλεξε ως πιο κατάλληλο μέρος για την παγίδα με νάρκες την ¨βρύση του καϊμακάμη¨ στον δρόμο που ακολουθεί το νερό του ποταμού Ζαπ. Τοποθετήθηκαν εκεί εκρηκτικά με τηλεχειρισμό. Καλώδια 4 χλμ μεταφέρθηκαν στην κοιλάδα ΖΑΠ. Καταγράφηκε στιγμή προς στιγμή η προετοιμασία της επίθεσης όπως την έκανε ένας ΠΚΚας. Στο τελευταίο στάδιο ένας τρομοκράτης τοποθέτησε στις σχάρες 400 κιλά εκρηκτικά που είχα μεταφερθεί εκεί από το Βόρειο Ιράκ. Οι ΠΚΚδες έχοντας τοποθετήσει νάρκες έτοιμες να εκραγούν σε 4 διαφορετικά σημεία περίμεναν να περάσουν οι στρατιωτικές μονάδες.
Την ημέρα του περιστατικού το ένα άκρο του μήκους 4 χιλιομέτρων καλώδιο συνδέθηκε με τις νάρκες. Και το ηλεκτρονικό χειριστήριο ήταν στα χέρια ενός τρομοκράτη που ήταν κρυμμένος στην κοιλάδα. Όταν το πρωί της 17ης Αυγούστου στρατιωτική μονάδα που είχε ξεκινήσει από την Τσουκούρτζα έφτασε στην ¨βρύση του καϊμακάμη¨ άρχισαν να σκάνε απανωτά οι νάρκες και υπήρξε μια σύγκρουση που διήρκεσε 10 ώρες. Πρώτα υπήρξε έκρηξη στο θωρακισμένο όχημα JAMMER που κόβει τα σήματα με τηλεχειριστήρια και μετά στα άλλα στρατιωτικά οχήματα.
Το ΠΚΚ σε αυτήν την επίθεση για πρώτη φορά χρησιμοποίησε διαφορετικό σύστημα. Για να προκληθεί η έκρηξη στις τέσσερεις διαφορετικές βόμβες που είχαν τοποθετηθεί, η οργάνωση ανέπτυξε ένα πολυκαναλικό σύστημα που το έφερε από την Γαλλία. Η συσκευή που χρησιμοποιείται ως σύστημα συναγερμού στην Γαλλία, δύναται την ίδια στιγμή να προκαλέσει έκρηξη σε πολλές νάρκες. Οι ασύρματοι συνδέονται με το σύστημα συναγερμού που λέγεται ‘Tol Sarya 100013’. Πάνω στον χειροποίητο μηχανισμό φορτώνονται 5 συχνότητες. Για να αποτραπεί η παρεμβολή από το JAMMER σε αυτό το σύστημα, η νάρκη τοποθετείται σε απόσταση 1-2 χλμ.
Εφ. Ραντικάλ 17-10-2011
Σχόλιο : Κι όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος ακόμη και το ολοκαίνουριο τουρκικής κατασκευής θωρακισμένο όχημα Kirpi (βλ. φωτογραφία) δεν ωφέλησε και ιδιαίτερα…