24.10.11

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Άτρωτοι οι…πατρίκιοι




Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΝΟΥΝ  ό,τι μπορούν για  να μας ξαναφέρουν της Ν.Δ. τα παλικάρια. Το ξέρουν πως ο  έλληνας καταψηφίζει, ωστόσο, οι σημερινοί  τον φανάτισαν  εναντίον τους. Με τα έργα, «έργα» και  τις παραλείψεις  τους. Κατέταξαν σε δυο επίπεδα την ελληνική κοινωνία, έβαλαν στο στόχαστρο τους πληβείους και όπλισαν. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ορισμένες αποφάσεις τους, οι νόμοι και η εφαρμογή τους, ενίοτε με αναδρομική ισχύ. Άρχισαν τα βόλια να πέφτουν κι όπου φύγει-φύγει.

ΟΙ  «άλλοι», πατρίκιοι της ιστορίας και σημερινοί έχοντες, κατέχοντες και αδιάφοροι, δεν το πήραν κατάκαρδα που σχεδιάστηκε να τους πάρουν τις πισίνες, να τους φορολογήσουν τις καταθέσεις (στην Ελβετία) και να τους…διαπομπεύσουν. Παραμένουν θεατές, σε απόσταση ασφαλείας και με κλειστά τ’ αυτιά στις κανονιές. Δεν κινδυνεύουν, δεν τους σημαδεύουν και το πάρτι (τους) συνεχίζεται. Με το «έχειν» τους ανέπαφο, μιας και τα (μεγάλα) λόγια των κυβερνώντων(;) δεν αγγίζουν τα κεκτημένα τους.
ΤΟ’ παμε, το ξανάπαμε και  το ξαναλέμε. Μας χρειάζονται έργα ουσίας-τους χρειάζονται (και) έργα που θα εμπνεύσουν και θα τονώσουν. Δεν πείθεις με την πρεμούρα σου να πληρώσουν οι πολίτες, όταν μιζαδόροι, καταχραστές και νεόπλουτοι πολιτικοί παραμένουν εκτός «διαδικασίας» και…φυλακής. Κι όταν αποστέλλεις «τελεσίγραφα» με προθεσμίες και απειλές για πρόστιμα χωρίς να δώσεις λογαριασμό για Άκηδες, Τσουκάτους και Μαντέληδες, μην περιμένεις…ενθουσιασμό στις μάζες για να πληρώσουν. Δεν θα σπεύσει ο φτωχός, όσο του γνέφουν κοροϊδευτικά οι «αθώοι» του Βατοπεδίου, οι  «απελευθερωτές» του Χριστοφοράκου και τα λοιπά γαϊδουράγκαθα από φύτρες «εθνικοφρόνων».
ΜΙΑ ματιά τριγύρω, και  οι θλιμμένοι σου  χαλούν το κέφι. Κάποιοι  τρέχουν αλαφιασμένοι περιμένοντας «ένα θάμα»  και οι φανατικοί  τον Αντώνη - σωτήρα. Δεν βλέπεις βιομήχανο στο δρόμο (με πανό) και βαπορά με αιτήματα κι ούτε μια κατασχεμένη βίλα στο σφυρί, ένα (κλεμμένο) οικόπεδο ή ένα σπίτι (παράνομη βίλα).
ΟΦΕΙΛΑΝ να ξεκινάνε τη μέρα τους με ενημερώσεις  για κλέφτες και  την ξεκινούν με μέτρα. Να ρίχνουν βόλια σε αγριογούρουνα κι αυτοί τα ξοδεύουν για τσίχλες. Έχουν λόγους να φοβούνται για αποκαλύψεις; Πρόβλημά τους. Εμείς τους περιμένουμε και περιμένουμε. Δείγματα «τολμηρά», απτά και πειστικά. Για να προλάβουν. Αν προλάβουν. Πριν…καταπλεύσουν οι «σεμνοί και ταπεινοί» και τα κάνουν λίμπα.