10.10.11

Αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑ.ΟΣ. για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Υποχωρητικότητα και ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι « οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις», που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή».


Οι «αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών φρεγατών εντός των χωρικών μας υδάτων¨, στην ουσία προκαλούν ανήκεστο βλάβη στην άμυνα μας στο Αιγαίο», τονίζει σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή τη χθεσινή πρόκληση της Άγκυρας.

Ο κ. Αιβαλιώτης, επισημαίνει ότι « το ίδιο βιολί που έπαιζε η Τουρκία με την Κυβέρνηση της ΝΔ παίζει και σήμερα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
skai