12.10.11

Αρμα: Κουκούλωμα δείχνουν οι χειρισμοί


«Το σκάνδαλο ProtonBank είναι ένα σκάνδαλο με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις», σύμφωνα με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η ProtonBank και ο τέως πρόεδρός της Λαυρέντης Λαυρεντιάδης παραπέμπουν στην υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης και τον Κοσκωτά. Ο χειρισμός για το κλείσιμο της υπόθεσης δηλαδή, του ανοίγματος των 863 εκατ. ευρώ από πλευράς κυβέρνησης πιστοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κουκούλωμα».


Οπως εκτιμά δε το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, «δεν είναι τυχαίο ότι σαν μέλη των Δ.Σ. της τράπεζας τόσο επί προεδρίας Λαυρεντιάδη όσο και επί προεδρίας Σπέκχαρντ συμμετείχαν εντεταλμένα πρόσωπα των δύο πολιτικών χώρων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.». Συμπληρώνει επίσης ότι «το σκάνδαλο δεν κλείνει με την επιστροφή των 51 εκατ. ευρώ από πλευράς Λαυρεντιάδη, ενώ οι επιπτώσεις για τους μικρομετόχους είναι τραγικές.

Εκκρεμούν 600 τουλάχιστον εκατ. ευρώ που επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο, την ώρα που διαλύονται τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Η υποτελής αυτή κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό και καλείται να λογοδοτήσει».

Θ.ΤΣ.
enet