17.10.11

ΕΛΑΣ : "Ο τουρκικός Στρατός μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στον Έβρο και τους περνά απέναντι"


Image
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο ύπουλος και υπονομευτικός ρόλος της Τουρκίας όσον αφορά την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την γενικότερη πολιτικής της έναντι της Ελλάδας. Τεράστιο πολιτικό ζήτημα μεταξύ της Τουρκία της Ελλάδας και της ΕΕ προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Έβρου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" η ΕΛ.ΑΣ έχει συγκεντρώσει και καταθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και στην FRONTEX στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός Στρατός μεταφέρει με δικά του μέσα και προωθεί λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η αποκαλυπτική αναφορά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πρόσφατα με τις θερμικές κάμερες αυτοκίνητο του τουρκικού Στρατού να αποβιβάζει "ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον ποταμό Έβρο και στην συνέχεια επιχείρησαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα".
Σε άλλες περιπτώσεις, επισημαίνεται στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ, οι ομάδες των λαθρομεταναστών, που συνήθως οδηγούνται από Τούρκους λαθροδιακινητές, συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους του τουρκικού Στρατού οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται ανενόχλητες προς τη μεθόριο. Τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να τεθούν υπόψη και των Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκπροσωπούν τις αρχές της χώρας τους στο "σημείο επαφής" που έχει εγκαινιαστεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν αποδεικτεί ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο των τουρκικών αρχών με την άδεια της ηγεσίας θα πρέπει να κινητοποιήσει την ελληνική διπλωματία στην ΕΕ αφού το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση αλλά και ευρωπαϊκή.
Από την άλλη πλευρά δικαιώνονται ότι για χρόνια έγραφαν ότι η Τουρκία είναι εντελώς αναξιόπιστη και ότι υπάρχει εμπλοκή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υπονόμευση της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας με την διοχέτευση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών σε μία χώρα που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πτώχευσης και της κοινωνικής αναταραχής.
Με δεδομένη την αυστηρή πειθαρχία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  θεωρείται απίθανη η άγνοια των τουρκικών αρχών για τις πράξεις του τουρκικού Στρατού στα σύνορα με την Ελλάδα και ο ρόλος του ως διακινητή λαθρομεταναστών.
Φυσικά σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και η υπογραφή από την Ελλάδα του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ τον Φεβρουάριο του 2003 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεσμεύει την Ελλάδα να μην επιτρέπει τους λαθρομετανάστες που εισήλθαν στην ΕΕ από τα εδάφη της να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    
________________________________________________________________________________________________
Ας είναι καλά  οι έξυπνοι ηγέτες μας που αφαίρεσαν μονομερώς τα ναρκοπέδια κατά προσωπικού που υπήρχαν στον Έβρο, για να διευκολύνουν τουρκική εισβολή....! 
EFENPRESS