10.10.11

«Κλείνουν» τις αντλίες στα ΕΛ.ΠΕ.

Αναταραχή και κύμα αντιδράσεων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ προκαλεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς συζήτηση την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και αφορά στις αμοιβές των υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο.

Τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ότι το μέσο κατά κεφαλή κόστος αμοιβών, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών στους φορείς του δημοσίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα.


Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν από την Τρίτη στην επ' αόριστον απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία.

«Η κυβέρνηση κατεβάζει ένα σχέδιο νόμου και τα ισοπεδώνει όλα», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Νίκος Ορφανός.

«Καταργεί με το έτσι θέλω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τη συμφωνία που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στην αποικία που δημιουργεί η κυβέρνηση με την Τρόικα, εμείς δούλοι δεν θα γίνουμε. Θα κλείσουμε τα εργοστάσια και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Τα ΕΛΠΕ συμφώνησαν μόλις τον Ιούλιο σε διετές πάγωμα μισθών για να περικόψουν το εργασιακό τους κόστος.
Κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλει και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει εντός της ημέρας.

Φόβους για την τροφοδοσία της αγοράς εκφράζει και η Ομοσπονδία Βενζινοπολών, ενόψει και της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

«Όλες οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας της απεργίας, σημειώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Μιχάλης Κιούσης.

«Θα μείνουμε από καύσιμα, αλλά οι εργαζόμενοι που απεργούν έχουν απόλυτο δίκιο.

Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τους αγώνες τους, αλλά αν η απεργία διαρκέσει πολύ καιρό, εμείς και φυσικά οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα».

Κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλει και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει εντός της ημέρας.
newsbomb