29.10.11

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η κυβερνητική απάτη με το "κούρεμα"!

Image
Λες κι ήταν βαλτός από τον ... διάβολο (που τόσο συχνά επικαλείται ο νυν ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος στις δηλώσεις του εσχάτως) ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, τον Μάιο του 2011, είπε με ελάχιστες φράσεις όλη την αλήθεια για το χάος που θα προκαλέσει το "κούρεμα" που σήμερα η κυβέρνηση παρουσιάζει ως "εθνική σωτηρία" με επικεφαλής στο ίδιο υπουργείο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βέβαια, άλλες εντολές τους είχαν δώσει οι Γερμανοί τότε, άλλες έδωσαν τώρα. Το αντιλαμβανόμαστε, αλλά θα πρέπει να βγούν να το ομολογήσουν δημόσια για να δείξουμε κάποια ... κατανόηση!


Το βίντεο είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό: Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) τον Μάιο του 2011, ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ για τη χώρα και μάλιστα χωρίς όφελος, το ενδεχόμενο για μια αναδιάρθρωση ή αλλιώς για ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και μάλιστα κατά 50%!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξηγούσε εκείνη τη μέρα στους δημοσιογράφους πως, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα έμενε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και θα προκαλούνταν προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση στην πραγματική οικονομία!

Εννοούσε δηλαδή ο κυβερνητικός υπουργός, με λίγα λόγια και... σταράτα, ότι μια απόφαση όπως αυτή που ελήφθη μόλις τρεις μέρες πριν, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου 2011, δεν θα οδηγούσε την Ελλάδα παρά μόνο στην καταστροφή και επ' ουδενί δεν θα την έσωζε, διότι απλούστατα, το ένα "κούρεμα" θα έφερνε το άλλο κ.ο.κ.!!! Αυτό δηλαδή που ανέφερε και η απόρρητη έκθεση της γερμανικής Καγκελαρίας προς τους Γερμανούς βουλευτές, που δημοσίευσε το defencenet.gr στις 25/10, την προηγουμένη της Συνόδου, με τίτλο "Έκθεση-βόμβα Μέρκελ για την Ελλάδα".

Πού να ήξερε ο Παπακωνσταντίνου τι έμελλε να πράξει ο διάδοχός του στο υπουργείο, μόλις λίγους μήνες μετά και κυρίως τι επρόκειτο να επωμιστούν οι Έλληνες πολίτες, με την ανευθυνότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr