20.10.11

"Κούρεμα" Αρχηγών",θέλει ο Μπεγλίτης,εν μέσω κρίσης

“Εδώ ο κόσμος χάνεται...βαρκούλες αρμενίζουν”! Την ώρα που όλοι περιμένουμε το ... “κούρεμά” μας που ουσιατικά θα είναι “κούρεμα” της ποιότητας ζωής μας στο ΥΕΘΑ (ξανα)ασχολούνται με το... “κούρεμα” των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων!


Λέμε ξανά,γιατί ο ΥΕΘΑ κάθε 10ήμερο περίπου δηλώνει “αποφασισμένος” να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ. Κάτι όμως πάντα τον σταματά!

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό. Συνεργάτες του κ.Μπεγλίτη του έχουν εισηγηθεί την αλλαγή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ,με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο. Αιτιολογία; “Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε,μ΄ αυτούς τους Αρχηγούς και γι΄ αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στην αναδιοργάνωση και στις δομικές αλλαγές των ΕΔ”,λέει το σκεπτικό των εισηγητών και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος έχει λογική.

Το θέμα είναι ότι ο ΥΕΘΑ μέχρι τώρα δεν προχωρά όχι επειδή δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση,αλλά γιατί φαίνεται ότι θέλει να συνδέσει το θέμα των κρίσεων με τις εκλογές που πάντα “παίζουν” ως σενάριο! Ότι δηλαδή είχε κάνει και ο κ.Μεϊμαράκης που άλλαξε τον Α/ΓΕΕΘΑ,λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Τα δύο μεγάλα κόμματα λειτουργούν ...πανομοιότυπα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις!

Χθες μετά από μία συνομιλία που είχε ο κ.Μπεγλίτης με δημοσιογράφους οι φήμες για επικείμενες κρίσεις Αρχηγών ,φούντωσαν και παλι. Αιτία τα όσα είπε ο κ.Μπεγλίτης περί “γραφειοκρατικών κωλυμάτων” και “αντιδράσεων” που δεν επιτρέπεουν να προχωρήσουν οι αλλαγές.

Βέβαια το παρασκήνιο -που δεν παραπληροφορεί πάντα όπως θέλει να μας πείσει ο ΥΕΘΑ- λέει ότι το θέμα “κούρεμα” των Αρχηγών,φούντωσε κατά τη διάρκεια της κρίσης των σκουπιδιών! Όλοι οι Αρχηγοί δεν είδαν με καθόλου θετική ματιά την προσπάθεια εμπλοκής των ΕΔ στον “σκουπιδοπόλεμο”. Ο Α/ΓΕΣ επιπλέον φαίνεται να εξέφρασε και τις αντιρρήσεις του και γενικώς το κλίμα που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Ο Α/ΓΕΕΘΑ από την άλλη μπορεί να διαβεβαίωνε τον ΥΕΘΑ ,ότι έχει στη διάθεσή του 500 στραιώτες και 170 οδηγούς,αλλά ήταν σαφές ότι η επιχείρηση θα έμενε ...επί χάρτου.

Όχι ότι δεν υπάρχει και θέμα με την αναδιοργάνωση των ΕΔ. Οι αντιστάσεις των Γενικών Επιτελείων στην μείωση του όγκου των ΕΔ είναι σθεναρές και δεν συμβαδίζουν με τα όσα θέλει ο ΥΕΘΑ και με τα οποία συμφωνεί το ΓΕΕΘΑ.

Συνεπώς, κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ,μπορεί να έχουμε πολύ σύντομα και το ερώτημα όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν ,είναι αν θα παραμείνει Α/ΓΕΕΘΑ ο Ι.Γιάγκος ή θα αποχωρησει και αυτός μαζί με τους Αρχηγούς ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε "πέσει σε δυσμένεια" μετά από την εισβολή των αποστράτων στο ΥΕΘΑ κάτι που το κρατάνε "μανιάτικο" κάποιοι από το περιβάλλον Μπεγλίτη,όχι όμως και ο ίδιος, ο οποίος θεωρεί τον Γιάγκο αρκετά "συνεννοήσιμο".
_______________________________________________________________________________
Εάν υπάρχει ένας λόγος που θα πρέπει να τους ξηλώσεις κ. Μπεγλίτη, είναι το ότι δεν εφάρμοσαν- ενώ μπορούσαν- το άρθρο 120 του Συντάγματος και να σας μαζέψουν ένα ωραίο πρωϊ....
Διαφορετικά είναι άλλη μια άστοχη ενέργεια εν όψη πιθανού πολέμου με Τουρκία να αλλάζεις την ηγεσία των Ε.Δ.

EFENPRESS