17.10.11

Παραλύει η χώρα από τις απεργίες

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα παραλύοντας το δημόσιο τομέα και την οικονομία.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.


Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη γενική απεργία, σε 48ωρη την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Ποιοι θα απεργήσουν

• Ξεκινά η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών

• Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη

• Οι εφοριακοί ξεκινούν από σήμερα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


• Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

• Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

• Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ως την Τετάρτη

• Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

• Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.

• Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

• Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης, ενώ και οι οδηγοί Ταξί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις για την Τετάρτη.

• Συνεχίζεται ως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Καάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

• Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από σήμερα μέχρι την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη ώς και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη -το διήμερο της γενικής απεργίας- οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ.Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

Τα σωματεία των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το πώς θα κινηθούν τις ημέρες των απεργιών.

Οι συγκεντρώσεις

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00.

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα τα σώματα ασφαλείας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό στάδιο, εντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στο νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο.
newsbomb