15.10.11

Έξι «πράσινες» αντάρτισσες στο ΠΑΣΟΚ

Από εφτά γυναίκες «κρέμεται» η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη και ειδικά η ψήφιση του άρθρου 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Οι γυναίκες κάνουν τη διαφορά για κόμη μια φορά στην παραπαίουσα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία καθώς φαίνεται, αν ανεξαρτητοπηθεί τελικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος, θα έχει μόνο δυο ψήφους «τράτο» για να επιβάλλει κάθε φορά της προθέσεις της.


Η σίγουρη είναι η κα Λούκα Κατσέλη. Δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο αλλά και ότι η κυβέρνηση μετά από αυτήν δεν διαπραγματεύτηκε όπως έπρεπε. Η κα Κατσέλη αντί να εισακουστεί (διότι στο πρόσωπό της συναντώνται αρκετές τάσεις του παλιού ΠΑΣΟΚ) εισέπραξε έμμεση απόρριψη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Λίγες ώρες μετά την δημόσια δήλωσή της ο κ. Βενιζέλος αντί να βελτιώσει το άρθρο, το χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να θεωρείται σίγουρη η μία αρνητική ψήφος.

Η κα Σούλα Μερεντίτη επίσης εξέφρασε της σοβαρές επιφυλάξεις της. Ως κουμπάρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και παράλληλα στενή συνεργάτιδά του στις «χρυσές» μέρες του εκσυγχρονισμού, όφειλε να επισημάνει για μια ακόμη φορά την δική της αμφισβήτηση.

Η κα Άννα Νταλάρα είναι μια ακόμη περίπτωση που στο ΚΤΕ Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι με αυτό το άρθρο θα διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Η κα Σοφία Γιαννακά σχεδόν το έχει δηλώσει ευθαρσώς. Όχι βέβαια με τον τρόπο της κας Κατσέλη αλλά όλοι αναμένουν πως η δεύτερη γυναικεία αρνητική ψήφο – αν υπάρξει – θα είναι η δική της.

Τελευταία στην λίστα, που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και πρώτη, είναι η κα Βάσω Παπανδρέου, Βουλευτής Β' Αθηνών και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Η κα Παπανδρέου πάντοτε αποτελούσε απειλή στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ο μεστός πολιτικός της λόγος και τον ειδικό βάρος της αποτελούν μια ξεχωριστεί πηγή… πονοκεφάλων για το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Βέβαια όσοι την ξέρουν καλά λένε πως η Βάσω δεν έχει αποφασίσει ακόμα να κάνει τη μεγάλη ρήξη. Θα δείξει…
newsbomb