27.10.11

Ανήκουστες ύβρεις Π.Μπεγλίτη κατά των Θεσσαλονικέων πολιτών




Κυριολεκτικά - επίθεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που τον αποδοκίμασαν σφοδρά χθες, τους οποίους χαρακτηρίζει "μέλη παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων"!
Είναι η πρώτη φορά που κάποιος Έλληνας πολιτικός μιλά με τέτοιο τρόπο κατά πολιτών που τον αποδοκιμάζουν και οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να καταδειχθεί ως μοναδικός υπεύθυνος ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, αλλά η ίδια η κυβέρνηση.
Σε τελική ανάλυση αν δεν υιοθετεί τις απόψεις Μπεγλίτη η κυβέρνηση, ιδού η Ρόδος ιδού και ντο πήδημα: Ας βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ας το διαψεύσει.


Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν από τις ύβρεις κατά των Θεσσαλονικέων ο Π.Μπεγλίτης, μόλις χθες είχε δείξει την κατανόησή του για τις “διαμαρτυρίες των συμπολιτών” του. Τι άλλαξε μέσα σε 24 ώρες και από "κατανόηση" όσους τον αποδοκίμασαν μεταβλήθηκαν αυτομάτως σε μέλη παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων; 
Ο φόβος! Φοβούνται ότι θα γιγαντωθούν οι αντιρδράσεις και θα γίνουν οξύτερες και δεν θα παρμείνουν μόνο σε λεκτικές επιθέσεις ή σε μερικά γιαούρτια, αλλά θα γίνουν πιο "ενεργές" και "δραστικές" κατά των μελών της κυβέρνησης, όσο περνά ο καιρός.
Το ακόμα πιο εντυπωσαικό είναι ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε το βήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων που παραδοσιακά είναι βήμα για να ενώνει και όχι να χωρίζει τους Έλληνες.
Ας δούμε ολόκληρη την δήλωση:
"Υπάρχει, όμως, όπως είδατε χθες και ένας εσμός παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες μας υβρίζουν συνεχώς.
Αυτοί είναι η Ελλάδα της ντροπής. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τις γιορτές στην Θεσσαλονίκη και  υβρίζουν τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Είπα και χθες ότι δεν μας φοβίζουν οι διαμαρτυρίες. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό σύστημα και θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των πολιτών, να διαμαρτύρονται, γιατί σε πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες τους έχουν δίκιο. Γιατί η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Τους κατανοούμε απόλυτα.
Αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτή η εικόνα της ντροπής που έδειξαν ορισμένοι καθοδηγούμενοι, που βγαίνουν από ορισμένες συμπεριφορές που γίνονται ανεκτές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έξω από τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο.  Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη, για να μην πω κατάθλιψη, για αυτήν την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χτες. Όσοι ήταν εκεί μπόρεσαν να καταλάβουν. Αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν μας φοβίζουν αυτά.
Και εμένα προσωπικά δεν με φοβίζουν. Θα είμαι παρών, με τις διαμαρτυρίες τις κοινωνίας, να υπερασπιστούμε μια μεγάλη προσπάθεια, μια εθνική προσπάθεια, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να ανασχέσουμε την κατάρρευση. Γινόμαστε δυσάρεστοι και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε επώδυνα μέτρα.
Αλλά μόνο μέσα από αυτή την πολιτική, την δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε όσους αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά και χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό για να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».
Όσο για το αν θα είναι αύριο στη παρέλαση,ο Μπεγλίτης απάντησε:
«Βεβαίως και θα είμαι. Είναι τιμή μου και είναι πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να συνοδεύω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη, στη στρατιωτική παρέλαση. Γιατί είμαι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Γιατί παλεύω καθημερινά να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αισθάνεται ασφαλής. Για να μπορούμε να εμπεδώνουμε αυτή την εθνική ασφάλεια, ακόμα και για εκείνους που βρίζουν με τον πιο βρώμικο και χυδαίο τρόπο».

Όποιος πολίτης της Θεσσαλονίκης διαφωνεί με τις δηλώσεις και τους χαρακτηρισμούς του Π.Μπεγλίτη περί "παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων" , αύριο μπορεί να του το δηλώσει στην παρέλαση που θα παρευρεθεί ο υπουργός...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
______________________________________________________________________________
-Της  κυβέρνησης ή της "κυβέρνησης" ;
- Κυβέρνηση που δεν έχει λαϊκό έρισμα δεν νομιμοποιείται να είναι κυβέρνηση.
EFENPRESS