6.10.11

Χ.Σμιτ: Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα

Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε, τάσσεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος μιλά με σκληρά λόγια για τους νυν άρχοντες της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», αφού συγκρίνει την κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη στη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λέει σε αυστηρό τόνο απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ηγέτες: «Να πάρει ο διάολος του ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»


Σύμφωνα με τον γηραιό Γερμανό πολιτικό,(σ.σ 93 ετών) στην περίπτωση χρεοκοπίας, η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε των 27, θα μειωνόταν περισσότερο.

«Για τον λόγο αυτό οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα», είπε ο κ .Σμιτ ζητώντας να γίνουν επιχειρηματικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Πάντως δεν θεωρεί καταστροφή μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας, λέγοντας πως θα ήταν «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους».

Τέλος ο πρώην καγκελάριος καυτηριάζει και τα σκανδαλοθηρικά φύλλα της χώρας τους όπως η Bild, λέγοντας πως μόνο αυτά έχουν φοβίσει τους Γερμανούς και όχι κάποιος κίνδυνος για τις καταθέσεις τους.
newsbomb