5.10.11

«Μυρίζει» εκλογές

Άρωμα εκλογών έχει μυρίσει στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Μια σειρά από γεγονότα, παρεμβάσεις και κυρίως απορίες που προέκυψαν προσφάτως προκαλούν υπόγεια αναταραχή στις βάσεις του κυβερνόντος κόμματος. Κανείς δεν ξέρει πλέον τι θα ξημερώσει στη χώρα μας, όμως οι εκλογικοί μηχανισμοί όλων των κομμάτων έχουν ανάψει τις μηχανές τους σαν να περιμένουν το «πυρ».


Πέντε είναι τα γεγονότα που φούντωσαν πάλι τα σενάρια για εκλογές ακόμα και τον Νοέμβριο:

- Στο προχθεσινό eurogroup δεν αποφασίστηκε σχεδόν τίποτα, παρά τις προσδοκίες ότι θα μπουν τουλάχιστον οι βάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

- Η 6η δόση καθυστερεί χαρακτηριστικά ανεβάζοντας την αδρεναλίνη του κυβερνητικού επιτελείου στα ύψη.

- Οι νέες απαιτήσεις της Τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους στους ιδιωτικούς υπαλλήλους πριν καν εφαρμοστεί το νέο μέτρο της εφεδρείας.

- Η παρέμβαση Σημίτη, ο οποίος «παραδοσιακά» δεν χτυπάει τυχαίες στιγμές.

- Η επιμονή κορυφαίων στελεχών να στηρίξουν την παρέμβαση Σημίτη παρά την εκπεφρασμένη δυσφορία του πρωθυπουργού.

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση σαν να έχουν πάρει όλοι θέση μάχης. Κυβερνητικά στελέχη έχουν πάρει ήδη θέση μάχης και κάποια άλλα ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες αναχώρησης από την πολιτική ζωή.

Τα πάντα θα κριθούν από το πότε και κάτω από ποιους όρους θα δοθεί η επόμενη δόση. Παρ’ όλα αυτά, πλέον το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει αποδεχτεί πως κανείς μόνος του δεν μπορεί να επιβιώσει και αν σωθούν, θα σωθούν όλοι μαζί.
newsbomb