17.10.11

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 9.000 οφειλέτες του Δημοσίου

Το αργότερο την Τετάρτη θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο η λίστα με τα περίπου 9.000 πρόσωπα που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και συνολικά περίπου 5 δισ.

Το πράσινο φως στη δημοσιοποίηση της λίστας, άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διευκολύνοντας το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είχε δρομολογήσει τη δημοσιοποίηση της.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της γνωμοδότησης της Αρχής, «η μη εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων αποτελεί συμπεριφορά με ιδιαίτερη συνταγματική απαξία, γιατί παραβιάζει την αρχή της καθολικότητας του φόρου» και «αντίκειται στην αρχή του δικαίου, αφού στερεί από το κράτος μεγάλο μέρος εσόδων, που προορίζονται για την υλοποίηση δημόσιων αναγκών».

Η Αρχή πάντως, θέτει ορισμένες προϋποθέσεις για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, όπως την πάροδο της προθεσμίας εντός της οποίας μπορούσε ο οφειλέτης να ασκήσει προσφυγή, το να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση για το ύψος της οφειλής, να έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του, αλλά και να δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης εντός 15 ημερών πριν τη δημοσιοποίηση.

Μένει να δούμε αν η λίστα έχει επικαιροποιηθεί με τις περιπτώσεις όσων έχουν δηλώσει αδυναμία πληρωμής ή τις περιπτώσεις όσων έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Διαφορετικά θα δούμε άλλη μία αλλοπρόσαλλη λίστα, όπως η προηγούμενη με τα 6.000 νομικά πρόσωπα, η οποία συμπεριέλαβε επιχειρήσεις που έχουν βάλει προ πολλού λουκέτο.
newsbomb
_________________________________________________________
Εκείνο που δεν θα δούμε ποτέ, είναι η λίστα εκείνων  των πολιτικών που κατάκλεψαν το Δημόσιο και το ποσό που έχει έκαστος υπεξαιρέσει... 
Εκτός αν εκλεγεί πρωθυπουργός κανένας Καρατζαφέρης και  τηρώντας τις υποσχέσεις του,τους βγάλει τα άπλυτα στη φόρα, διαφορετικά θα επικρατήσει σκότος αβυσσαλέο ,,,
EFENPRESS