19.10.11

Πάνω από 70.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Πάνω από 70.000 διαδηλωτές στο ΣύνταγμαΠερισσότεροι από 70.000 διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεκτρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους πρώτη μέρα της διήμερης πανελλαδικής απεργίας. Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσέλευση των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη είναι η απεργιακή συγκέτρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, έχει πλημμυρίσει από διαδηλωτές η Πατησίων, ένα μέρος της 3ης Σεπτεμβρίου και η Σταδίου. Μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ, όπου μιλούν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5.000 άτομα, ενώ πολλοί περισσότεροι διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Πυκνά μπλοκ διαδηλωτών βρίσκονται και στην Ακαδημίας.
Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει προχωρήσει η τροχαία, της οποίας η παρουσία είναι διακριτική. Ταυτόχρονα έχουν τεθεί επί ποδός περισσότεροι από 15.000 αστυνομικοί.
ethnos