22.10.11

"Άσκοπη καταστροφή" για την Ελλάδα το κούρεμα 50%, θα επιμείνει ο Α. Σαμαράς προς Ευρωπ. Λαϊκό Κόμμα

Image

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να παρευρεθεί με δυναμικό τρόπο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επιμένοντας ότι ένα "κούρεμα" κατά 50% του ελληνικού χρέους δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μια "άσκοπη καταστροφή" για τη χώρα μας, αλλά και λύση επικίνδυνη για όλη την ευρωζώνη.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλίμα που θα συναντήσει στη Σύνοδο θα είναι ιδιαίτερα επιθετικό, ωστόσο θα επιμείνει ότι η πολιτική που ακολουθείται για την Ελλάδα έχει βασιστεί σε λάθος συνταγή, την οποία "παρά τις απτές πλέον αποδείξεις αναποτελεσματικότητας η ευρωζώνη εξακολουθεί να υποστηρίζει".

Σύμφωνα με επιτελείς της ΝΔ, στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς πηγαίνει προετοιμασμένος να καταθέσει εκτός από τη διαφωνία του και "κόκκινες γραμμές" στην περίπτωση που η πρόταση ενός δραστικού "κουρέματος" κυριαρχήσει τελικά. Η κίνηση αυτή έχει τη σημασία της για το σύνολο της ελληνικής διαπραγμάτευσης καθώς πλέον οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον επόμενο πρωθυπουργό, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται προ της κατάρρευσης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr