5.10.11

Άσκηση αντί-"Βαριοπούλα" στον βόρειο Έβρο από την 30ή Μ/Κ Ταξιαρχία


Image
Η 30ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στον βόρειο Έβρο (εδρεύει στην περιοχή του Διδυμοτείχου) και οργανικά ανήκει στην 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (είναι η Μεραρχία αντι-"Βαριοπούλα" αφού έχει αποστολή ακριβώς την αναχαίτιση τουρκικής επιθετικής κίνησης στον βόρειο Έβρο ), εκτέλεσε πριν λίγες ημέρες την μεγάλη άσκηση ΤΑΜΣ "Αίσιος Οιωνός".


Από την 30ή Μηχανοκίνητη, την 3η Μηχανοκίνητη και το 21ο Σύνταγμα που έχει περιοχή ευθύνης τον Άρδα, εξαρτάται η επιβίωση και η παραμονή του βόρειου Έβρου στον εθνικό κορμό σε περίπτωση επίθεσης με σενάριο ανάλογο με την "Βαριοπούλα".



Τα σενάρια στα οποία ασκήθηκε η 30ή Ταξιαρχία (είναι εξοπλισμένη με LEO1A5), η οποία ενισχύθηκε με εκατοντάδες εφέδρους  αφορούσαν αντικείμενα Άμυνας – Αναδιάταξης, Υπέρβασης – Αντεπίθεσης, Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος, Επιτήρησης Ποτάμιας Γραμμής, αλλά και αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας.


Ειδικά η εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος είναι ένα σενάριο που μόλις τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στα σενάρια ασκήσεων των μονάδων του Έβρου, λόγω της κάθετης ανάπτυξης των αερομεταφερόμενων δυνατοτήτων του τουρκικού Στρατού.
Ιδού φωτογραφίες από την άσκηση:


 Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

defencenet