10.10.11

«Δυστυχώς εισοδήματα και επίπεδο ζωής επιστρέφουν στα επίπεδα του 2004»

Δραματικούς τόνους για την ελληνική οικονομία χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή. «Δυστυχώς τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής λόγω της ύφεσης θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2004», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέχισε: «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη. Αν δεν μπορέσουμε να σπάσουμε την φούσκα που έχει δημιουργηθεί, δεν θα μπορέσουμε να πορευτούμε με ασφάλεια».


Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με την τρόικα, ενώ μέχρι αύριο θα έχουν καταλήξει και στις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν. «Αν χρειαστεί να παρέμβω για να δοθούν πολιτικές λύσεις, θα το κάνω. Αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί», κατέληξε ο Υπουργός.

Σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, ενώ σημείωσε ότι αυτό που έγινε με την Proton Bank θα γίνει όπου και όποτε χρειαστεί για να νιώθει ο κάθε καταθέτης ότι έχει απόλυτη προστασία. «Οι τράπεζες είναι χώρος ασφάλειας και προοπτικής για τον καταθέτη και τον επενδυτή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε όμως ο Υπουργός κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο πολιτικό μας λάθος είναι ότι επιστρέψαμε σε 23 μήνες να έχει διαγραφεί από μνήμη λαού τι είχε συμβεί τα προηγούμενα 6 χρόνια. Είναι πολιτικό θράσος να παρουσιάζεται ως λύση η ΝΔ. Το δράμα αυτής της κοινωνίας είναι η ρηχή πολιτική μνήμη».

Έντονα ήταν πάντως και τα στοιχεία της αυτοκριτικής στην ομιλία του Υπουργού ο οποίος επεσήμανε ότι όσοι μέχρι σήμερα άσκησαν εξουσία φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Αυτοί που έχουμε ασκήσει εξουσία και αυτοί που έχουμε προβάλλει ανόητες διεκδικήσεις και αλόγιστες αποφάσεις, φέρουμε την δική μας ευθύνη».

Σε ό, τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2012 ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για έναν κρίσιμο κρίκο που καλύπτει τα έως τώρα κενά του προβλήματος.
real.gr