2.10.11

Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί ο Μπεγλίτης, σε 1 μήνα θα είναι...τέως!

Ταξικό μίσος κατά των Ελλήνων Αξιωματικών από την κυβέρνηση
Image
Tαξικό μίσος και ιδεοληψίες των χειρότερων εποχών του ΠΑΣΟΚ, εποχών που θύμισαν τον Μένιο Κουτσόγιωργα, ξαναζωντάνεψαν από τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου την Παρασκευή την ώρα που μερικές δεκάδες, γέροντες στην πλειοψηφία τους, απόστρατοι, οπλισμένοι με την δύναμη που δίνει η απελπισία κατάφεραν να μπουν στον περίβολο του υπουργείου θέλοντας να επιδώσουν ένα απλό ψήφισμα.

Εντυπωσιάζει ο αρνητικός χειρισμός του όλου θέματος από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος πέρα από το – επιεικώς απαράδεκτο - περιεχόμενο των όσων είπε ακολούθησε εντυπωσιακά λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική, φτάνοντας στο σημείο να διακόψει την συνεδρίαση της Ολομέλειας, γιατί; Για να ανακοινώσει ότι μερικές δεκάδες γεροντάκια που έχουν ορκιστεί στις Σημαίες για την υπεράσπιση της πατρίδας, μπήκαν στο … σπίτι τους. Γιατί, σπίτι του κάθε Έλληνα αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με την τακτική που ακολούθησε ο υπουργός έδωσε τεράστιες διαστάσεις, μη υπαρκτές, στο επεισόδιο, το οποίο θα είχε λήξει αν δεν είχαν ακούσει τις δηλώσεις του περί «Πάταξής τους» από τον Π.Μπεγλίτη. Όταν διακόπηκε η συνεδρίαση από τον υπουργό, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τους παρόντες στην αίθουσα, μας διαβεβαίωσε ότι «Πίστεψα ότι έγινε κάτι το πολύ σοβαρό με την Τουρκία, πριν μιλήσει για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν μίλησε για «εισβολή» νόμισα ότι είχαμε κίνημα εν εξελίξει. Μετά κατάλαβα ότι μιλούσε για τους απόστρατους»!

Η μη ευφυής προσέγγιση του υπουργού, συνεχίστηκε όταν μιλώντας για το θέμα των αποστράτων είπε ότι «Πρέπει να κοπεί πάση θυσία ο ομφάλιος λώρος μεταξύ αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών»! Κάποιος να του πει ότι το μέχρι πρότινος «δεξί του χέρι» ο υποστράτηγος Ν.Τόσκας, διευθυντής πανίσχυρος διευθυντής του γραφείου του επί διετία, είναι απόστρατος και παρά ταύτα αποφάσιζε με την συναίνεση του υπουργού για θέματα των ενεργεία αξιωματικών!

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο: Πρέπει να πληροφορηθεί ο υπουργός άμεσα τον Στρατιωτικό Κώδικα: Μια φορά ορκισμένος Έλληνας αξιωματικός είτε των ενόπλων Δυνάμεων, είτε των Σωμάτων Ασφαλείας, για πάντα αξιωματικός. Εξ αυτού του λόγου μέχρι θανάτου χαρακηρίζονται «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ε.α.», ενώ οι εν ενεργεία «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ε.ε.». Το ίδιο ισχύει και για την «ραχοκοκκαλιά» των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, τους υπαξιωματικούς. Είναι πάντα στην διάθεση της πατρίδας και μόνο μετά από πολλά χρόνια αποστρατείας αφαιρούνται από τους πίνακες διαθεσιμότητας όταν βιολογικά δεν μπορούν να προσφέρουν.

Και δήλωσε ο υπουργός ότι θέλει να κόψει τον «ομφάλιο λώρο», ποιων; Αυτών που είναι δεμένοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, με όρκο στον Θεό και στις Σημαίες για την υπεράσπιση της πατρίδας;

Σε ότι αφορά την ουσία του ζητήματος, την διαμαρτυρία των αξιωματικών και υπαξιωματικών ε.α., καλώς έγινε και καλά διασπάστηκε η περίμετρος και μπήκαν στο υπουργείο. Η κυβέρνηση παραβιάζει συνέχεια το Σύνταγμα. Βρισκόμαστε σε εσωτερικό πόλεμο και χρειάζονται έκτακτες ενέργειες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα νοούνταν είναι νόμιμες. Η κυβέρνηση των Κουίσλινγκ με τα όπλα της και οι πολίτες με τα δικά τους όπλα.

Τεράστια είναι και η ευθύνη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Είναι γεγονός ότι κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν την οικονομική κατάσταση του προσωπικού των Επιτελείων.

Τόσο ο Α/ΓΕΝ, Δ.Ελευσινιώτης (δεν θα πληρώνουν δόσεις στα δάνεια που έχουν πάρει από το ΜΤΝ) όσο και ο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος (παλεύει με τα οδοιπορικά), αλλά και ο Α/ΓΕΑ που δίνει σκληρή μάχη για το πτητικό επίδομα. Αλλά σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση τους με την πολιτική ηγεσία.

Την στιγμή που ο υπουργός Π.Μπεγλίτης τους ακύρωσε και έδωσε εξέδωσε την «οδηγία» παράκαμψής τους από τους υφισταμένους τους και τους έδωσε πρόσβαση στο υπουργικό διάδρομο (ούτε σε επαναστατικά κινήματα δεν συμβαίνουν αυτά), έπρεπε τέσσερις παραιτήσεις από ισάριθμους Αρχηγούς να πάνε στο γραφείο του. Γι αυτό γράφουμε τους Αρχηγούς με κεφαλαίο «Α». Γιατί είναι ηγέτες και σε πόλεμο και σε ειρήνη.

Υ.Γ.: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, για άλλη μια φορά εξέπληξε ευχάριστα στην Βουλή. Στήριξε απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς όπως κανένα άλλο κόμμα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr