11.10.11

15% μειώσεις στους μισθούς Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών και Ιατρών


- Μειώνονται μισθοί και επιδόματα
- Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι αλλαγές
- Εκτός ενιαίου οι ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο;

Παρά τις εξαγγελίες, ειδικά στην περίπτωση Στρατιωτικών και όσων υπηρετούν σε Αστυνομια, Λιμενικό και Πυροσβεστική τόσο από τον Ε. Βενιζέλο, όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή η τρόικα, επιφυλάσσει δυσάρεστη έκπληξη με μειώσεις ως και 20% .


Γενικότερα προβλέπεται μείωση κατά μέσο όρο 15% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, από Δικαστές και Γιατρούς, ως Αρχιερείς και Πανεπιστημιακούς.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 285.000 άτομα και έρχεται άμεσα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και να ισχύσει από 01/01/2012

Τα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να μειωθούν ως και 20% (χρονοεπίδομα για παράδειγμα). Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί στο 4% του βασικού και προστίθεται στο μισθό ανά δύο χρόνια θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές, ειδικά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μισθούς που ξεκινούν από τα 899 ευρώ.

Το σχέδιο, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, προβλέπει ενσωμάτωση κάποιων επιδομάτων στον βασικό μισθό ώστε όσοι αμοίβονται με τον ακτώτατο μισθό να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ.

Παράλληλα μελετάται να μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ωστόσο και εδώ προβλέπονται μειώσεις που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%.
newsit