5.10.11

Τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα – 10 συλλήψεις


Έπειτα από μια επεισοδιακή μέρα με πολλά έκτροπα, ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ο απολογισμός σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είναι 15 προσαγωγές, 10 συλλήψεις, 2 τραυματίες αστυνομικοί κι ένας διερχόμενος...

17.09 
Αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. 

16.57 
Νέα προσαγωγή ατόμου για αδιευκρίνιστο λόγο. Λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Δύσκολη η πρόσβαση στο μετρό.






16.33 Χρήση χημικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών και προσαγωγή ενός νεαρού. Ο κόσμος απωθείται προς την Ερμού.

16.23 
Νέες προσαγωγές αυτή τη στιγμή, δύο πολιτών που βρίσκονταν στην Αμαλίας.



16.19 
Νέα απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων και των φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ. Νέα ένταση στο σημείο, όταν οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους: Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη και ο σύνάδελφός της, Παναγιώτης Τζαμαρός, δέχονται τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ο φακός του Γιάννη Μπεχράκη από το Reuters το αποτυπώνει...





16.14 
Μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή. Επέμβαση των αντρών των ΜΑΤ που τραυμάτισαν έναν διαδηλωτή και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

16.10 Ομάδα νεαρών πλησιάζουν στα ΜΑΤ. Εκείνοι οπισθοχωρούν. 



16.06 
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στις σκάλες του Συντάγματος. Η κυκλοφορία μπροστά από το κοινοβούλιο διεξάγεται κανονικά.

16.03 Ομάδα από τους εθελοντές γιατρούς, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη δεξιά πλευρά, παράσχουν πρώτες βοήθειες σε όποιους το έχουν ανάγκη. Νωρίτερα έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο.



15.51 
Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτογράφους από το πάνω σημείο της πλατείας Συντάγματος.



15.43 
Αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα διαδηλωτή και προσπάθησε να τον καταδιώξει. Λίγα λεπτά αργότερα απομακρύνθηκε από το σημείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

15.41 
Οι εργαζόμενοι στο μετρό προσπαθούν να κρατήσουν τους άντρες των ΜΑΤ έξω από τον σταθμό. 

15.38 
Ένταση αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος, στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας, καθώς τα ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο από τα σκαλιά και την είσοδο του μετρό.



15:29 
Άντρες των ΜΑΤ απομακρύνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος. 

15.10 
Πετροπόλεμος αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Αμαλίας. Άνοιξαν οι δρόμοι στο Σύνταγμα.



14.35 Όπως μετέδωσε το Mega, εργαζόμενοι στο μέτρο κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, στην είσοδο του σταθμού του Συντάγματος και μάλιστα, δύο άτομα τραυματίστηκαν.



14.20 Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια στην οδό Όθωνος.



13.55 Η αστυνομία προχώρησε σε άγνωστο -μέχρι στιγμής- αριθμό προσαγωγών. Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει από την Πλατεία Συντάγματος.


13.40 Ένταση και μικροεπεισόδια πριν από λίγο στο Σύνταγμα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.



13.30 Αποχώρησαν από το σημείο του μεταλλικού φράχτη οι διαδηλωτές. Κατευθύνονται προς την Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου.



13.15 Ένταση αυτή την ώρα στο μεταλλικό φράχτη που έχει στήσει η αστυνομία. Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να το ρίξουν. Οι αστυνομικοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Δείτε τι δήλωσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας



13.00
 Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Κοινοβούλιο.



12.30 Στο Σύνταγμα βρίσκεται η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο σημείο παραμένουν μέλη του ΠΑΜΕ

12.20 Στην Πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Αμαλίας έχουν φθασει τα μέλη του ΠΑΜΕ. Σε λίγο ξεκινάει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ



12.00 Μέσω της οδού Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνονται στην Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Σε εξέλιξη είναι οι ομιλίες στη συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ραντεβού δίνουν αυτή την ώρα μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές στα Προπύλαια.



11.25 Αυτή την ώρα πορεία πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ με αφετηρία την Πλατεία Ομονοίας.




real.gr