3.10.11

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ

03/10/2011 ΑΠΌ TOURKIKANEA.GR 


Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 30-9-2011

Σκληρές δηλώσεις Καραγιλάν για τα τουρκικά ΜΜΕ
O πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν απαντώντας στις απειλές του Ερντογάν είπε : ¨ Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να φέρει αποτέλεσμα με απειλές, με αστυνομική ισχύ, με στρατιωτική ισχύ, και με τα πιο θανατηφόρα όπλα που θα πάρει από τις ΗΠΑ. Εγώ το λέω ανοιχτά.
Σε αυτό το θέμα δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, θα αποτύχει. Εμείς είμαστε πιο ισχυροί. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος είναι καταδικασμένο να παραμείνει αποτυχημένο απέναντι στο Κίνημα Ελευθερίας Κουρδιστάν¨
………….
Ο Καραγιλάν δηλώνει : ¨Καλούμε τον τουρκικό τύπο να εργάζεται με συνείδηση. Το κράτος σκοτώνει και εσείς προσπαθείτε να τα ρίξετε πάνω μας. Ρωτάω. Κυνηγήσατε καθόλου τους δολοφόνους της Τζεϊλάν και του Ουγούρ ; Εκείνους τους δολοφόνους τους αποκαλύψατε ; Εκείνοι οι δολοφόνοι τιμωρήθηκαν ; ¨.
……………..
Πρέπει να αναφέρω το εξής. Εντός του τύπου υπήρχαν πολύ αξιόλογοι αρθρογράφοι και ανταποκριτές. Είναι οι άνθρωποι που κραυγάζουν πως πρέπει να σταματήσει να ρέει το αίμα και να βρεθεί μια αληθινή-δίκαιη λύση. Ξέρουμε μάλιστα ότι το κάνουν αντιμετωπίζοντας συνειδητά τον κίνδυνο της απόλυσης. Αυτούς τους εξαιρώ. Όμως ο κυρίαρχος εθνικός τύπος συνεχίζει τα διπλά στάνταρ απέναντι στο κουρδικό θέμα : ¨Συνεχίζουν να παραβλέπουν τα γεγονότα στο Κουρδιστάν και να δημοσιεύουν τις ειδήσεις μονόπλευρα. Με ανήθικες διαστρεβλώσεις επιδιώκεται να στοχοποιηθεί το Κίνημα Ελευθερίας Κουρδιστάν και να εκτεθεί.
Μέρες τώρα ο τουρκικός τύπος παίζει το θέμα με το 8 μηνών μωρό και ισχυρίζονται πως εμείς το κάναμε. Και όμως είναι ολοφάνερο πως η αστυνομία το έκανε. Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν. Εσκεμμένα διαστρεβλώνουν. Σε αυτό το θέμα ακόμη και οι πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις γενικές γραμμές του αποικιοκρατικού τύπου.
Για παράδειγμα ο Μεχμέτ Αλή Μπιράντ στο παρελθόν κάνοντας την αυτοκριτική του είχε πει πως δεν είχε γράψει την αλήθεια. Αυτό ήταν κάτι σημαντικό που έκανε. Και εμείς λέγαμε πως τουλάχιστον από τώρα και πέρα θα γράφει τις αλήθειες. Τώρα όμως βλέπουμε πως ο Μεχμέτ Αλή Μπιράντ δεν πράττει τα βάσει της αυτοκριτικής του δέοντα. Μάλιστα όσον αφορά το γεγονός στο Μπάτμαν είναι από αυτούς που έμειναν στην ίδια τάξη. Και όταν μάλιστα έχουν οι ίδιοι εκεί ανταποκριτή, Υπάρχουν εκεί ανταποκριτές του πρακτορείου Ντογάν. Θα μπορούσαν λίγο να ερευνήσουν, να μάθουν την αλήθεια και έτσι να την αποδώσουν. Οι λόγοι για τους οποίους δεν το έκαναν είναι διάφοροι. Αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα. Αποτελεί όμως αλήθεια πως ο τουρκικός τύπος εξακολουθεί να διαστρεβλώνει και να μην δίνει τις αλήθειες.
………….
Εντάξει οι αντάρτες έκαναν λάθος στην Σιίρτ, αλλά με γενναίο τρόπο το είπαν ανοιχτά και ζήτησαν συγγνώμη. Και τώρα εσύ βγαίνεις και λες πως ¨ζήτησαν συγγνώμη με έναν απλό τρόπο¨. Εάν βαστά η καρδιά σου βγες και ζήτα εσύ συγγνώμη για τα λάθη που έκαναν οι δυνάμεις σου. Να τα γεγονότα στο Μπάτμαν και στο Σέμντινλι : Μήπως θα πεις πως τους 4 ανθρώπους μας στο Μπάτμαν τους σκότωσε το ΠΚΚ ; Οι στρατιώτες σου και οι αστυνομικοί σου δεν τους σκότωσαν ;