25.2.11

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες επαναπατρισμού - Video


Συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να επαναπατριστούν οι τελευταίοι 8 Έλληνες από την Λιβύη.

Κραυγή αγωνίας απηύθυναν το πρωί οι τελευταίοι Έλληνες που παραμένουν σε εργοτάξιο στην έρημο της περιοχής Τζιάλο της Λιβύης και φοβούνται για την ασφάλεια τους.



Επικεφαλής της επιχείρησης επαναπατρισμού είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης που είπε ότι οι Έλληνες βρίσκονται εκεί μαζί με τους 10 Κυπρίους και περισσότερους από 200 συναδέλφους τους άλλων εθνικοτήτων. «Είναι οχτώ Έλληνες αλλά είναι σαν να είναι 1.008. Την ίδια σοβαρότητα δίνουμε στους 8 που δίναμε και στους υπόλοιπους» είπε ο Δημήτρης Δόλλης σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Τζιάλο είναι σε εξέλιξη εδώ τρεις μέρες και γίνονται σε συντονισμό και με άλλες χώρες. Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ότι διαθέτει μόνο ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο αλλά οι αρχές της Λιβύης δεν δίνουν άδεια υπερπτήσεως και προσγείωσης.

Παρόλα αυτά τις τρεις τελευταίες μέρες οι Έλληνες που βρίσκονταν στη Λιβύη μίλησαν για ολιγωρία των ελληνικών αρχών και για κακό συντονισμό της ελληνικής πρεσβείας που δεν εξασφάλισε τη μεταφορά τους στην Τρίπολη και την Σέπχα όπου θα έφταναν τα C-130.

Για τα παράπονα που εκφράστηκαν ο Δημήτρης Δόλλης απάντησε ότι «είναι αποδεκτά, διότι ποτέ δεν μπορείς να πεις σε κάποιον που θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του, ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ότι δεν έχει το δικαίωμα να παραπονεθεί για τη δυσκολία του».



Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας είπε στον Realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «η επιχείρηση αν και πολύ δύσκολη τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει».



Την ίδια στιγμή, τα ελληνικά πλοία «HELLENIC SPIRIT» και «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» κατέπλευσαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Βεγγάζης.



 Ο τραυματίας υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, που έχει χτυπηθεί από πυροβολισμούς στον ώμο και στο πόδι και επέβαινε στο αεροσκάφος, βρίσκεται εκτός κινδύνου και μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο. Για τον τραυματία ο έλληνας ΥΦΥΠΕΞ δήλωσε πως "μέλημά μας ήταν αυτός ο άνθρωπος να μπορέσει να φθάσει στην πατρίδα με τις καλύτερες συνθήκες".

Δείτε τι δήλωσε ο τραυματίας υπάλληλος κατά την άφιξη του στην Αθήνα 


real.gr