7.2.11

Εισαγγελική έρευνα για Siemens-ΣΕΖΜ ΕΡΜΗΣ - Δικαίωση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ


Image

Προκαταρτική εξέταση για το σκάνδαλο του συστήματος Siemens-ΣΕΖΜ ΕΡΜΗΣ διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Είναι μία ακόμα δικαίωση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και του defencenet.gr που ήταν τα μοναδικά Μέσα Ενημέρωσης που για χρόνια ολόκληρα ήταν τα μοναδικά που είχαν αναδείξει το σκάνδαλο. Βέβαια η εμπλοκή της εταιρείας Siemens με τα ελληνικά προγράμματα άμυνας και ασφάλειας («ΕΡΜΗΣ Ι» και «ΙΙ» και C4I), όσο εντυπωσιακή και αν είναι σε ό,τι αφορά την τεράστια οικονομική ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τις συμβάσεις αυτές, εν τούτοις, ακόμα και αν αυτό ωχριά μπροστά στην ζημιά που έχει υποστεί η ασφάλεια της χώρας....

Όπως είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τ.162 τον Μάρτιο του 2008, η ανάληψη των προγραμμάτων επικοινωνιών του Ελληνικού Στρατού από τη Siemens «τίναξε στον αέρα» ολόκληρο το δίκτυο επικοινωνιών του Ε.Σ., ενώ η εμπλοκή της στο C4I είχε ως αποτέλεσμα τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με το σύστημα να αποδίδει το πολύ το 30% της υπεσχημένης λειτουργίας του.
Ιδού ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που τρία χρόνια μετά έφερε την προκαταρτική. Ανάλογη έρευνα διεξάγει και το ΣΔΟΕ.
 defencenet.gr