6.2.11

NEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ - ΑΙΣΧΟΣ


Image

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ σε ...Σωματεία!!!
_______________________________________________________

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει τις Ενώσεις Αποστράτων Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, δηλαδή απλά ... σωματεία (!), προκειμένου να τις "απονευρώσει" και να τις "αποχαρακτηρίσει" του θεσμικού ρόλου τους, καυτηρίασε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας. 
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Η οποιαδήποτε αλλαγή του Νομικού καθεστώτος των Ενώσεων Αποστράτων σημαίνει ότι το ΥΠΕΘΑ και η Κυβέρνηση επιλέγουν να απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν μια κοινωνική ομάδα στην οποία στηρίχτηκε και πιθανόν να στηριχτεί όποτε απαιτηθεί, για τη σχεδίαση και εκτέλεση της αμυντικής αποστολής της Χώρας μας"....


Εξέφρασε επίσης την απορία του "Γιατί το ΥΠΕΘΑ και η Κυβέρνηση δεν επιλέγουν την ενδυνάμωση, το συντονισμό των Ενώσεων Αποστράτων και των επί μέρους συνδέσμων, προκειμένου να εκπληρώσουν τον «υγιή» συνδικαλιστικό τους ρόλο και το σκοπό ίδρυσης και ύπαρξής τους".

Ο Μαργαρίτης Τζίμας έδειξε κατανόηση στην πικρία και αγανάκτηση των περίπου 120.000 μελών των Αποστράτων και των οικογενειών τους από τη ρεβανσιστική και άδικη αυτή αντιμετώπισή τους από την πολιτεία.

Κατέληξε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκονται στο πλευρό όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εν ενεργεία και αποστράτων με συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές.


Την κυβερνητική απόφαση την έλαβαν από κοινού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ο μεν πρώτος ισχυρίζεται ότι αποτελούν "άχρηστες σφραγίδες" (έχουν 120.000 ενεργά και δυναμικά μέλη...), ενώ ο δεύτερος, απλά δεν επιθυμεί πλέον να εποπτεύει τις ενώσεις, όπως συμβαίνει τώρα που είναι ΝΠΔΔ και διέπονται από το Δημόσιο Δίκαιο.

Με απλά λόγια "δεν γουστάρουν" τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά τους βετεράνους αυτών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr