12.2.11

Mαχητικά stealth F-22 με πυρηνικά διείσδυσαν στην Κίνα!


ImageAσκήσεις πυρηνικού πλήγματος με μαχητικά αεροσκάφη stealth F-22 τα οποία διείσδυσαν στον κινεζικό εναέριο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, ανακοίνωσε η Κίνα μέσω δημοσιεύματος στο διαδίκτυο του στρατιωτικό τηλεοπτικού δικτύου της χώρας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ότι αμερικανικά μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας F-22 stealth, προερχόμενα από αεροπορικές βάσεις στην Ιαπωνία, έχουν παραβιάσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τον εναέριο χώρο της Κίνας και μάλιστα μεταφέροντας πυρηνικά όπλα....
Τα αμερικανικά μαχητικά εισήλθαν νυκτερινές ώρες και σε χαμηλά ύψη και έγιναν αντιληπτά μόνο κατά την αποχώρησή τους σε ένα παιχνίδι που δείχνει περισσότερο διάθεση "προειδοποίησης" από την πλευρά των ΗΠΑ για τυχόν κινήσεις από την πλευρά της Κίνας που θα επιχειρούσαν να αμφισβητήσουν την αμερικανική πρωτοκαθεδρία στην περιοχή.
Για την Κίνα η αντιμετώπιση των F-22 αποτελεί για την ώρα ένα άλυτο σταυρόλεξο καθώς το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας ειναι μεν αχανές, όπως και η ίδια η Κίνα, αλλά λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους και της γειτνίασης με μη φιλικά κράτη και κυρίως λόγω παλαιότητας συστημάτων, έχει πολλές "μαύρες τρύπες".
 defencenet.gr