9.2.11

EFENPRESS: ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ-( Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες ...αρμενίζουν! )



Αξιοποίηση της κρίσης με την πράσινη ανάπτυξη
 Σταθόπουλος Σωτήρης





Παρουσία του «πράσινου» πολιτικού και πρώην υπουργού εξωτερικών Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο.


Ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του τόνισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσουμε την κρίση χρησιμοποιώντας άλλες μορφές ανάπτυξης. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας η πράσινη ανάπτυξη η οποία θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας». Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πως στόχος είναι να επενδύσει η χώρα μας στην ανάπτυξη βασιζόμενη σε τρεις τομείς. Την διαφάνεια, την ποιότητα και τις εξαγωγές...



Από την πλευρά του ο Γιόσκα Φίσερ δήλωσε πως είναι μεγάλη του τιμή η παρουσία του στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και χαρακτήρισε την πράσινη ανάπτυξη «ως την μεγαλύτερη μηχανή θέσεων εργασίας». Αναφέρθηκε και για τις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας που το τελευταίο διάστημα έχουν κλονισθεί. «Ντράπηκα για όλα αυτά που συνέβησαν μεταξύ των δύο χωρών και θα πρέπει να επιστρέψουν οι σχέσεις στο καλό κλίμα που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια»


Από την συνεδρίαση δεν απουσίασε και η προβολή βίντεο η οποία συνηθίζεται στα τελευταία υπουργικά. Ο γνωστός αρχιτέκτονας βιοκλιματικής ενέργειας Αλέξανδρος Τομπάζης προέβαλε «πράσινα» σπίτια αλλά και τρόπους που μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια. 
__________________________________________________________________________________
Τελικά, όταν ο πρωθυπουργός μας πρόκειται να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα, κάνει  "play" στην...κασέτα της πράσινης ανάπτυξης
και όποιος καταλάβει, κατάλαβε! 
EFENPRESS