6.2.11

EFENPRESS: ΩΡΑ ΓΙΑ...ΣΔΟΕ στις βδέλλες που ξεφτιλίζουν τον όρκο τους




Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί

Σε 17.000 γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα απευθύνονται από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.


Χωρίς οικονομική επιβάρυνση, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, οι περίπου πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού, μπορούν με το βιβλιάριό τους να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς προκειμένου να εξασφαλίζουν τη συνταγή με τα φάρμακα η το παραπεμπτικό που απαιτείται για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης επισήμανε πως το μέτρο θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ η λίστα με τα ονόματα των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Σταδιακά οι ασφαλισμένοι θα παραλαμβάνουν ατομικό συνταγολόγιο....


Αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συνεδριάζουν οι γιατροί με βασικό θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το απεργιακό δελτίο οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο πλευρό τους και οι γιατροί του ΕΣΥ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) που έχουν προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως την ψήφιση του νομοσχεδίου.
real.gr