17.2.11

Eκμετάλλευση της Ελλάδας, από σχολεία, Εκκλησία και ''φορείς'' της Ομογένειας


Eλληνόγλωσση εκπαίδευση στην Διασπορά, οι αποσπασμένοι (από Ελλάδα) εκπαιδευτικοί και η ανικανότητα της ''οργανωμένης'' Ομογένειας στις ΗΠΑ

___________________________________________________________

Διαπιστώσεις (ως εισαγωγή):


- Χιλιάδες οι 'Ελληνες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό (2.350 τον χρόνο 2009, 1.700 τον χρόνο 2004), αρκετοί στις ΗΠΑ. Διδάσκουν (συνολικά) σε 59.000 μαθητές, στις χώρες που είναι αποσπασμένοι. Η συνολική δαπάνη των επιμισθίων τους, που πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο, ήταν 46.000.000 ευρό τον 2009.
- Τα σχολεία στην Ομογένεια ΗΠΑ, ζητούσαν ακόμα και...γυμναστές ή...καθηγητές μουσικής, από την Ελλάδα.


Το ''κόλπο'' που ντροπιάζει τον απόδημο Ελληνισμό: Αν και τα (κάθε μορφής) ελληνόφωνα σχολεία ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ χρήματα άμεσα ή έμμεσα από τους γονείς ή το κράτος, καλόμαθαν να έχουν διδακτικό προσωπικό από Ελλάδα, που δεν τους στοιχίζει τίποτα. 'Ετσι, αυξάνουν τα έσοδα, μειώνοντας δραστικά τα έξοδά τους.



- Οι ''κραυγές'' του τύπου ''μην μειώνετε τον αριθμό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών'', ουσιαστικά κρύβουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα. 'Οχι ''ενδιαφέρον'' γιά την ''ελληνική μόρφωση'' των παιδιών Ομογενών.
- Επιβάλεται να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και να στέλνονται μόνο δάσκαλοι, καθηγητές γιά τα βασικά μαθήματα (γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός κλπ), όχι...γυμναστές.


- Στην καλύτερη περίπτωση, ν΄αναλάβουν τα μισά έξοδα των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, όσα σχολεία τους χρειάζονται (αν και το ορθό θα ήταν η Ομογένεια ν' αναλάβει όλα τα έξοδα, αφού η Ελλάδα έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τώρα). 'Οχι να εκμεταλλευόμαστε τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και ξεδιάντροπα να μιλάμε γιά Ελλάδα και Παιδεία, βγάζοντας (ψευτο) ''πατριωτικές κορώνες'', γιά να πουλάμε εκδούλευση.


Μόνο τα σχολεία Charter στις ΗΠΑ, είναι η λύση γιά το μέλλον. Σχολεία που διοικούνται από πολίτες και τα έξοδά τους πληρώνει το (αμερικάνικο) δημόσιο. Στα σχολεία αυτά, παιδιά κάθε φυλής κι εθνικότητας μαθαίνουν κι ελληνικά. Δημιουργούνται ''στρατιές φιλελλήνων''. Αν και οι Τουρκο-Αμερικανοί (αριθμητικά πολύ ολιγότεροι από τους Ελληνο-Aμερικανούς) έχουν δημιουργήσει 100+ Charter Schools, οι άξεστοι και άχρηστοι Oμογενείς (βασικά οι των Οργανώσεών μας), μείναμε στα 7 (τα 4 στην Πολιτεία Φλόριδα).


- Να σταματήσει, επιτέλους, η Ομογένεια να ζητά και να εισπράττει από την Ελλάδα. Διασύρεται ανεπανόρθωτα.
- Να σταματήσουν οι ''παράγοντες''-πολιτικάντηδες τυχοδιώκτες, ν' ασχολούνται με ζητήματα Παιδείας στην Ομογένεια ΗΠΑ, αφού είναι απαίδευτοι (ημιμαθείς ή αμαθείς) οι ίδιοι και μόνο μεγάλη ζημιά κάνουν.- Ο Ελληνισμός (ΗΠΑ) έχει παρελθόν μόνο. 'Οχι μέλλον, εξαιτίας του γεγονότος ότι η μετανάστευση σταμάτησε πριν 25 χρόνια. Οι ομογενειακές Οργανώσεις παραπαίουν, δεν φρόντισαν οι ισόβιοι-μόνιμοι προεδροπαράγοντες να στήσουν γέφυρες με τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας δεν ασχολούνται με ελληνικά ζητήματα.

kalami.net