18.2.11

Πρόταση για το μεγαλύτερο τραπεζικό deal

Συζητήσεις για το μεγαλύτερο τραπεζικό deal στον ελληνικό χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Εθνική, κατέθεσε πρόταση για συγχώνευση με την Alpha Bank.

"Ανταποκρινόμενη σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“Εθνική”) επιβεβαιώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, υπέβαλε στην Alpha Bank (“Alpha”) πρόταση σχετικά με τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, ύστερα από έγκριση που ελήφθη στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Στρατηγικής, των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα....

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει το Δ.Σ. της Alpha Bank, το οποίο εξετάζει την πρόταση της Εθνικής.

Υπέρ της πρότασης της Εθνικής ο υπουργός Οικονομικών
Σαφή θέση υπέρ της πρότασης για συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, πήρε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Επανέλαβε μάλιστα την κυβερνητική θέση για αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις μίας δύσκολης εποχής, όπως η σημερινή.

Η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου, έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να επιδιώξει την αναδιάταξή του, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, να παίξει το ρόλο του στη σημερινή συγκυρία, στη χορήγηση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και στην ανάπτυξη. Η συζήτηση που διεξάγεται ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank κινείται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας ότι οι τράπεζες δεν μένουν αδιάφορες και αμέτοχες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Βεβαίως, η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού αφορά τις ίδιες τις δύο τράπεζες και τα όργανά τους, που θα κληθούν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις και εν τέλει τους μετόχους τους.»



real.gr
______________________________________________________________
* Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται συγχώνευση και άλλης Τράπεζας.
EFENPRESS