9.2.11

Δήλωση Τομέα Άμυνας Ν.Δ. για την "Bodrum"


ImageΟ υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις νέες προκλήσεις των Τούρκων, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται. Αλωνίζουν ανενόχλητοι τα Ελληνικά νερά του Αιγαίου. Η τουρκική κορβέτα "TCG BODRUM", εξερχόμενη από τη Σμύρνη, κινήθηκε χθες βόρεια της Χίου, στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών, εισήλθε κατόπιν (στις 19:30) στα Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Τήνου - Μυκόνου, και συνέχισε με νότια πορεία, να κινείται εντός των Κυκλάδων. ...

Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι, η μυστική διπλωματία του κ. Παπανδρέου αποθρασύνει την τουρκική πλευρά. Εντείνει την προκλητικότητα των Τούρκων. Φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι με το μέρος των δικαιωμάτων του Έθνους μας και να απαιτήσει τον απόλυτο σεβασμό του.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχουν τονίσει προς την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά υποχώρηση στα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα".
 defencenet.gr