24.2.11

Ο Υπερπατριώτης "Αρχηγος" της ΝΔ Κος Σαμαράς


(Περι Συντάξεων Συμμοριτών Να πως και ποιος βούλιαξε το Μ.Τ.Σ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑ )

Απάντηση στο ερώτημα «πώς χιλιάδες «Δημοκρατικών αγωνιστών» που συμ­μετείχαν στο αιματοκύλισμα του συμμοριτοπόλεμου, να απολαμβάνουν τιμών και φυσικά συντάξεων, από το ελληνικό κράτος, τη στιγμή που άλλοι αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους στην αντίσταση, υπέρ της πατρίδας να έχουν αγνοηθεί και ξεχαστεί»
Βρισκόμαστε στο 1989, όπου ο τότε Πρόε­δρος της Ν.Δ κ. Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη του Κ.Κ.Ε. και να σχηματίσει κυβέρνηση, συμφωνεί στην παροχή αμνηστίας προς τους συμμορίτες του Φλωρά­κη και μάλιστα με υπουργική απόφαση!.....

Το περιβόητο ΦΕΚ παρακάτω στο σύνδεσμο 


ΦΕΚ A 204 - 18.09.1989


Η συμφωνία κλείνεται, η Οικουμενική κυ­βέρνηση υπό τον Ζολώτα συγκροτείται και ενώ ο ελληνικός λαός ζει μέσα σε κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, που συντηρείται κυρίως από την διάχυτη σκανδαλολογία, δύο υπουργοί της "Οικουμενικής" ο επί των Οικο­νομικών, σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Αντ. Σαμαράς και ο τότε Δικαιοσύνης, σημερινός Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φ. Κουβέλης, ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα «άρουν» τις... "συνέπειες του εμφυλίου πολέμου 1944-1949!
Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η οικονο­μία τότε, ήταν σε ακόμα πιο οικτρή κατάστα­ση, καθώς το Δημόσιο Ταμείο δεν ήταν μόνο "μείον", αλλά και τα επιτόκια δανεισμού, σε επίπεδα πέρα και πάνω από κάθε λογική, έφταναν δε στο 22%!



Ο τότε, των Οικονομικών
Όμως το γεγονός αυτό, ουδόλως ανησυ­χούσε τον υπεύθυνο επί των οικονομικών, ση­μερινό Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Αντ. Σαμαρά!
Γι αυτόν προείχε η «άρση των συνεπειών του εμφυλίου» και αυτό έπρεπε να «τακτοποι­ήσει» πρώτ' απ' όλα!
Συμφωνεί λοιπόν με τον ε'τερο συμβαλλό­μενο, υπουργό Δικαιοσύνης και σημερινό Πρό­εδρο της Δ.Α κ. Φ. Κουβε'λη και «περνούν» από την Βουλή ρύθμιση με την Η οποία όχι μόνο «αποκαθι­στούν» τους αδελφοκτό­νους συμμορίτες, αλλά δια­στρεβλώνουν πλήρως ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Τι κάνουν ακριβώς:

Το σχετικό Φ.Ε.Κ. (στο τέλος ολόκληρο)
1. «στρογγυλοποιούν» την περίοδο της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των στρατευμάτων κατο­χής, καθώς ουσιαστικά πε­ριλαμβάνουν σε μια μεγάλη "ενότητα" και την περίοδο του συμμοριτοπόλεμου:

Πώς γίνεται αυτό;

Διαβάζουμε στο σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 1989 (ΤΕΥΧΟΣ Α' ΑΡ. Φ. 204):

«Η περίοδος από την αποχώρηση των Στρα­τευμάτων κατοχής μέχρι 31.12.1949 αναγνωρί­ζεται ως η «περίοδος του εμφυλίου πολέμου»

το... «θαύμα» όμως, γίνεται στην αμέσως επό­μενη παράγραφο, όπου λέει τα εξής καταπλη­κτικά:

«Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρε­ται ο όρος «συμμοριτοπόλεμος» αντικαθίσταται με τον όρο «εμφύλιος πόλεμος» και όπου «συμμο­ρίτες» με τον όρο «Δημο­κρατικός στρατός»!

Δεν είναι καταπληκτικό;

Δεν είναι θαύμα;

Πώς έπεσαν έξω τα Ταμεία

Οι «ρυθμίσεις» όμως των δύο υπουργών (Σαμαρά-Κουβέλη) δεν σταμάτησαν μόνο στην παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας.

Προχώρησαν και πιο κάτω, υποθηκεύοντας επικίνδυνα και το μέλλον του ελληνικού λαού, κάτι τό οποίο σήμερα 21 χρόνια μετά, πληρώ­νουμε με πολύ βαρύ τίμημα.

Στο άρθρο 4 "τακτοποιούνται" συνταξιοδο­τικά και ασφαλιστικά, όλοι αυτοί που αιματο­κύλισαν την Ελλάδα!

Με διάταξη Νόμου, παρέχεται δικαίωμα σύνταξης από το Δημόσιο, διευκρινίζοντας μά­λιστα ρητά ότι η «ρύθμιση» αυτή αφορά απο­κλειστικά και μόνο σε εκείνους οι οποίοι «υπέ­στησαν βλάβη» από δραστηριότητες που οφεί­λονται στις εμφύλιες συγκρούσεις, ή συμπλοκές, ή σε βίαια περιστατικά, ή αντίποινα, εφό­σον τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα στο χρο­νικό διάστημα από την αποχώρηση των στρα­τευμάτων κατοχής μέχρι τη λήξη του εμφυλίου πολέμου!

Δηλαδή, έσφαξες, σκό­τωσες άμαχους, γέρους, νέ­ους, παιδιά;
Βίασες;
Κακο­ποίησες;
Σε πιάσανε και τι­μωρήθηκες;

Εμείς σε τιμού­με και σου δίνουμε και σύ­νταξη από πάνω, εις υγείαν όλων όσοι θυσιάστηκαν και σφαγιάστηκαν από ελληνι­κό μαχαίρι...

Την ίδια ώρα, η... «πάνστοργος πολιτεία», αδιαφό­ρησε παντελώς για τις χιλιά­δες μαχητών που έδωσαν το «είναι» τους στην μάχη κα­τά των κατακτητών, εγχώ­ριων και ξένων.
Ούτε καν τα χρόνια της υποχρεωτικής στράτευσης δεν τους αναγνώρι­σε, με αποτέλεσμα σήμερα, πολλοί από αυτούς, να αναρωτιούνται με ποια μέτρα και ποια σταθμά, η πατρίδα ανταμείβει τις θυσίες των παιδιών της.
Θέλετε και το επιμύθιο αυτής της υπόθεσης;

Στην τελευταία παράγραφο (5) του ιδίου Νόμου, διατάσσεται ρητά η εφαρμογή του Νόμου (δη­λαδή η επιβάρυνση) να αρ­χίσει να ισχύει από την 1η του επομένου μηνός.

Σε μια περίοδο που η χώ­ρα δανειζόταν με επιτόκιο 22%, ο κ. Σαμαράς που σή­μερα «κόπτεται» και «μάχε­ται» ενάντια στο Μνημόνιο, έβαλε βαρύτερο και μεγα­λύτερο βραχνά, στον ήδη εξασθενημένο δημόσιο κορβανά!

Μήπως έτσι δικαιολο­γείται το «άριστο κλίμα» στις επαφές και συνομιλίες που προτιμά να έχει ο νυν Πρόεδρος της Ν.Δ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Σαμαράς, με τους εκ­προσώπους της Αριστεράς, αντί με τα στελέχη της κεντροδεξιάς, που έχουν προσφέρει στην μεγάλη παράταξη της ευθύνης και των ιστορι­κών επιλογών;

Χαρίδημος Καλούδης 
πηγή
Αναρτήθηκε από Βετεράνος-http://trikalagr