9.2.11

Λάρισα: Αναστολή αγροτικών κινητοποιήσεων



Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν για μερικές εβδομάδες οι αγρότες της Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Νομού Λάρισας. Ενώ σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία τους πήγε στις Σέρρες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 7 συλληφθέντες εκεί αγρότες, τα τρακτέρ από τον κόμβο Γυρτώνης άρχισαν σταδιακά να «φυλλορροούν» δείχνοντας στην ουσία τον δρόμο για την αναστολή, λόγω της χαμηλής συμμετοχής....


Ωστόσο, οι αγρότες δεν καταθέτουν τα όπλα, αντιθέτως δίνουν νέο ραντεβού την Παρασκευή στις Σέρρες, που έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο των εξελίξεων, προκειμένου να είναι παρόντες στη δίκη των «7», με ισχυρή αντιπροσωπεία και από τη Λάρισα, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τις μορφές που θα επιλέξουν στο επόμενο διάστημα.

Ο σχεδιασμός είναι, την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της δίκης στις Σέρρες, να ακολουθήσει συνεδρίαση των αγροτών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, με συντονισμό δράσης για την επέτειο του Κιλελέρ «ώστε να πάρει απολογητικό χαρακτήρα για τη σημερινή κυβέρνηση», ενώ φαίνεται ότι έχουν πλέον, το βλέμμα στραμμένο προς την Αθήνα, οργανώνοντας πανελλαδική εξόρμηση.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Λάρισας καταγγέλλει «το αστυνομικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης, που χρησιμοποιώντας νόμους των προηγούμενων 30 ετών αποφάσισε να απαγορεύσει την διαμαρτυρία. Να συλλάβει συναδέλφους, να κάνει κατασχέσεις θυμίζοντας το τι είχε κάνει η ίδια κυβέρνηση στις Μικροθήβες όπου ξεφούσκωσε τα λάστιχα των αγροτών και έριξε ζάχαρη στις μηχανές δημιουργώντας αγροτοδικεία σε όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο. Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω γιατί το αγροτικό κίνημα έχει αστείρευτες δυνάμεις και διεκδικεί για να λυθούν προβλήματα που η ίδια η πολιτεία απαξιοί να πραγματοποιήσει», επισημαίνουν με έμφαση.

Τα «βέλη» στρέφονται επίσης και κατά εκείνων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση με αποτέλεσμα την χαμηλή συμμετοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
real.gr