11.2.11

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ -



Μετάφραση EFENPRESS


Μουμπάρακ γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1928, [1]στο Καφρ-Ελ-Meselha , Monufia Governorate , στην Αίγυπτο . Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο, κατετάγη στην Αιγυπτιακή Στρατιωτική Ακαδημία , από όπου έλαβε το πτυχίο Bachelor στις Στρατιωτικές Επιστήμες το 1949. Στις 2 του Φλεβάρη του 1949, ο Μουμπάρακ άφησε τη Στρατιωτική Ακαδημία και εντάχθηκε στην Σχολή Ικάρων, αποφοιτήσας ως ιπτάμενος αξιωματικός στις 13 Μαρτίου, 1950 [5]και τελικά έλαβε το Bachelor της Αεροπορίας .Ο Χόσνι Μουμπάρακ είναι παντρεμένος με την Suzanne Mubarak , και έχει δύο γιους: Alaa και Γκαμάλ.

Στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός,ο Μουμπάρακ υπηρέτησε σε διάφορους σχηματισμούς και μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και δύο ετών όπου υπηρετούσε σε μία μοίρα μαχητικών Spitfire .....

Κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1950, επέστρεψε στη Σχολή Ικάρων, αυτή τη φορά ως εκπαιδευτής, για να παραμείνει εκεί μέχρι τις αρχές του 1959. Από το Φεβρουάριο του 1959 έως τον Ιούνιο 1961, ο Μουμπάρακ προέβη σε περαιτέρω κατάρτιση στην Σοβιετική Ένωση , όπου παρακολούθησε σοβιετική εκπαίδευση σε σχολή πιλότων στη Μόσχα και στην Αεροπορική Βάση Καντ , κοντά στο Μπισκέκ στην Κιργιζία (τότε Σοβιετική Δημοκρατία),σε ένα αεροδρόμιο που εδρεύει σήμερα η Ρωσική 5η Αεροπορική Στρατιά (999ο Αεροπορική Βάση.)
Ο Μουμπάρακ εκπαιδεύτηκε στα Ilyushin Il-28 και Tupolev Tu-16 και στη συνέχεια εισήλθε στην Frunze Στρατιωτική Ακαδημία το 1964. Στην επιστροφή του στην Αίγυπτο, Μουμπάρακ υπηρέτησε σε πτέρυγα και στη συνέχεια ως διοικητής βάσεως και ανέλαβε τη διοίκηση της Δυτικής Αεροπορικής Βάσης του Καϊρου, τον Οκτώβριο του 1966 ανέλαβε της αεροπορικής βάσεως του Beni Suef . Τον Νοέμβριο του 1967 ο Μουμπάρακ έγινε διοικητής της Σχολής Ικάρων και δύο έτη αργότερα έγινε Αρχηγός του Επιτελείου της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Μουμπάρακ έγινε διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αιγύπτου και Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας το 1972. Την επόμενη χρονιά η καριέρα του στρατιωτικού έφτασε απόγειο της, όταν προήχθη σε Πτέραρχο σε αναγνώριση των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του Οκτώβρη πόλεμο του 1973. Στον Μουμπάρακ έχουν πιστωθεί από ορισμένα δημοσιεύματα οι ισχυρές επιδόσεις της Αιγύπτου αρχική του πολέμου του 1973 εναντίον του Ισραήλ.
Το ABC News αναφέρει ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι η προσωπική περιουσία του Μουμπάρακ και της οικογένειάς του, υπολογίζεται από US $ 40 δισ. ως 70 δισεκατομμύρια δολάρια και αποκτήθηκε από στρατιωτικές συμβάσεις .
Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

Τον Απρίλιο του 1975, ο Μουμπάρακ διορίστηκε από τον Σαντάτ ως Αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής Δημοκρατίας. Σε αυτήν την θέση, υπηρέτησε πιστά τις πολιτικές Sadat. Πήρε μέρος στις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης που ασχολήθηκε με τη μελλοντική απαγκίστρωση δυνάμεων συμφωνίας με το Ισραήλ.
Στο πλαίσιο της στήριξης της πολιτικής του Sadat, πήγε στις αρχές του Σεπτεμβρίου 1975 σε μια αποστολή στο Ριάντ και τη Δαμασκό , προκειμένου να πείσει τις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και της Συρίας να αποδεχθούν τη συμφωνία απεμπλοκής που υπογράφηκε με την κυβέρνηση του Ισραήλ («Σινά II"), αλλά αρνήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας.
Επιπλέον, ο Μουμπάρακ στάλθηκε από Σαντάτ σε πολλές συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Η πολιτική σημασία του
Πρόεδρος της Αιγύπτου

Μετά τη δολοφονία του προέδρου Σαντάτ το 1981 από αξιωματικούς του στρατού που ήταν αντίθετοι με την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης της Αιγύπτου με το Ισραήλ , Ο Χόσνι Μουμπάρακ έγινε Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου , και πρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) . Είναι το μακροβιότερος πρόεδρος της Αιγύπτου, μέχρι σήμερα. (διαρκείας 29 ετών.)
wikipedia