2.2.11

Καταδικάστηκε ο Βοσκόπουλος για τις οφειλές προς την Εφορία




Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ποινή που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα....


Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε μάλιστα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, καθώς έκρινε ότι πρέπει ν’ απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί που προέβαλε ρίχνοντας την ευθύνη για τις οφειλές του προς την Εφορία στη τότε σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, ο τραγουδιστής όφειλε να είχε καταβάλει τα χρήματα ή ενδεχομένως να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση όλα αυτά τα χρόνια. Η προσπάθεια πάντως του τραγουδιστή να υπαχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν πέτυχε, καθώς κρίθηκε ότι έχει στην κατοχή του ακίνητα, συνολικής αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., Βασιλική Τσουκαλά, δεν έγινε δεκτή η αίτησή του τραγουδιστή, ο οποίος ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταβάλει χρήματα στην Εφορία. Έτσι, οι οφειλές του για ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, την περίοδο 1993 -1996 έφτασαν μαζί με τις προσαυξήσεις τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το δυσανάλογο αυτό ποσό των προσαυξήσεων, όμως δεν θα επέτρεπε και στον ίδιο να ανταποκριθεί στις δόσεις που θα έπρεπε να καταβάλει εάν γινόταν η υπαγωγή του στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, όπως εξήγησε ο λογιστής του Τατσέλο Κελεπούρης στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι τα ακίνητα, που έχει ο Τ. Βοσκόπουλος είναι αυτή τη στιγμή, κατασχεμένα και τα έσοδα του προέρχονται μόνο από την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων και από ένα ενοίκιο 3.500 ευρώ για διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. «Από το 1991 έως το 1996 όλα τα χρήματά του πήγαιναν στο λογαριασμό της τότε συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου», είπε ο λογιστής του τραγουδιστή υποστηρίζοντας πως είχαν γίνει διάφορες προσπάθειες συμβιβασμού κυρίως για τη μείωση των προσαυξήσεων.

«Οι λογαριασμοί του τραγουδιστή ήταν μηδενικοί και τα χρήματα τα έπαιρνε η Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία εισέπραττε τις αμοιβές του ενώ έκανε και τις φορολογικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασ. Δημακόπουλος, τονίζοντας πως τότε ο Τ. Βοσκόπουλος «δεν ενδιαφερόταν για τα οικονομικά».

Ο κ. Δημακόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο την προσφυγή του τραγουδιστή κατά της απόρριψης της αίτησής του για την υπαγωγή στη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν, όπως είπε, τους ισχυρισμούς του για την πρώην σύζυγό του. Παράλληλα, κατέθεσε στο δικαστήριο ιατρικά πιστοποιητικά απ’ τα οποία προκύπτει ότι ο τραγουδιστής αντιμετωπίζει θέματα υγείας και συγκεκριμένα πρόβλημα καρδιάς.
zougla.gr