7.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σύλληψη δύο ληστών 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Κλοπή», παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων». 

 Οι συλληφθέντες, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της ληστείας που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 06-02-2011, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι, οι προαναφερόμενοι εισήλθαν αρχικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση προσποιούμενοι τους πελάτες, ενώ στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν με απειλή μαχαιριού, το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε δύο οχήματα. 
Κατά  τη στιγμή της σύλληψης οι ληστές επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλαπεί απογευματινές ώρες της 05-02-2011, από την οδό Ιασωνίδου. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε δεύτερο κλεμμένο όχημα (φορτηγό), όπου βρέθηκαν έμφορτα διάφορα έπιπλα, τα οποία οι συλληφθέντες αφαίρεσαν νωρίτερα από έκθεση επίπλων που εδρεύει στην περιοχή της Αγχιάλου.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και  κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 
Τα κλεμμένα οχήματα και έπιπλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν ήδη στους ιδιοκτήτες τους. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για...συνέντευξη, ενώ η έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης, συνεχίζεται .

____________________________________________________________________
                                          Σύλληψη  τριών αλλοδαπών ληστών


Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Συκεών, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 20, 24, και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», σε βάρος ανηλίκου. 
Συγκεκριμένα, οι τρεις αλλοδαποί, τις βραδινές ώρες της 06-02-2010, στην περιοχή των Συκεών, πλησίασαν 16χρονο ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το μπουφάν του καθώς και μικρό χρηματικό ποσό. 
Στη συνέχεια τράπηκαν πεζοί σε φυγή, για να συλληφθούν μετά από λίγο από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, που είχαν ειδοποιηθεί για το συμβάν. 
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα. 
 Σημειώνεται  ότι, δυο εκ των συλληφθέντων (24 και 22 ετών),ήσαν λαθρομετανάστες. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.