21.2.11

Οι Ρώσοι στη ΓΔΑΕΕ.


Ότι μπορούν κάνουν οι Ρώσοι για να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι των ελληνικών εξοπλισμών.

Βέβαια ως συνήθως παρασυρόμενοι από τελείως λανθασμένη πληροφόρηση η οποία τους κάνει να πιστεύουν ότι "όλα βαίνουν καλώς", αφήνουν τα θέματά τους να φθάσουν στο αμήν και μετά τρέχουν να κάνουν τα αυτονόητα. ...

Τελευταίο παράδειγμα το πρόγραμμα των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP. Γνώριζαν από την αρχή ότι οι επιτελείς του ΓΕΣ ήταν αντίθετοι στην επιλογή τους.

Αντί να γίνουν πιο "ευέλικτοι" στο θέμα του ποσοστού κατασκευαστικού έργου που ζήταγε η ΕΛΒΟ για να ανασάνει το "έπαιζαν" αδιάφοροι ,γιατί τους είχαν πείσει ότι ήταν θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές.

Τελικά το μόνο που έπεσε ,ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή,με την οποία είχαν υπογράψει τη Διακρατική Συμφωνία για τη προμήθεια 450 BMP-3.

Μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημοσίως να λέει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται,αλλά όλοι πια γνωρίζουν -και οι Ρώσοι μάλλον έχουν πια πειστεί- ότι το πρόγραμμα BMP-3 είναι "στην εντατική με αναπνευστήρα και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το επαναφέρει στη ζωή,σύντομα".

Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, οι Ρώσοι σπεύδουν τώρα να ρυθμίσουν ότι εκκρεμότητες υπάρχουν και με μία σειρά άλλων προγραμμάτων που έχουν υλοποιήσει στην Ελλάδα. Γιατί δεν πρέπει να λησμονούν -και το κάνουν όλο και συχνότερα- ότι η Ελλάδα είναι ένας καλός νατοϊκός πελάτης,που αποτελεί τη καλύτερη βιτρίνα για τα όπλα τους.

Tην Παρασκευή διεξήχθη στη ΓΔΑΕΕ συνάντηση μεταξύ  του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ κ. Δημητρίου Γεωργιόπουλου με τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της εταιρείας ROSOBORONEXPORT, κ. Vladimir Goncharov, και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ROSOBOROΝSERVICE HELLAS, κ. Λ. Μπαρτζώκα,  για να εξετάσουν θέματα που αφορούν προγράμματα παροχών στο ΣΞ , που απορρέει από την Προμήθεια  21 Συστημάτων TOR –M1, όπως επίσης προγράμματα παροχών στο ΠΝ και προγράμματα επ’ ωφελεία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, που απορρέει από την Προμήθεια τριών (3)  ZUBR./www.onalert.g
infognomonpolitics