3.2.11

Στα άκρα η κατάσταση στην Αίγυπτο


19:00 Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν είπε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με την αντιπολίτευση, ενώ στον διάλογο με την αντιπολίτευση έχει προσκληθεί και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

18:20 
Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι συνολικά 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.200 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις το βράδυ της Τετάρτης.

17:50
 Ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου, Όμαρ Σουλεϊμάν αναμένεται να κάνει μια "σημαντική δήλωση εντός ολίγου", μεταδίδει η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση....

17:30 
Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Απελευθέρωσης στο Κάιρο.

17:00
 Σε ισχύ και πάλι από τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας.

17:15 Ο εισαγγελέας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα σε ορισμένους πρώην υπουργούς της Αιγύπτου.

16:30 
Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται στις προσευχές του και μόνο ο αιγυπτιακός λαός μπορεί να καθορίσει τον ηγέτη του, ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε για άμεση μεταβίβαση της εξουσίας με τάξη.

16:15 
Το Al Jazeera μεταδίδει ότι διαδηλωτές συγκρούονται μεταξύ τους στην γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία Απελευθέρωσης και δεν υπάρχει καμία παρουσία του στρατού στο σημείο. 

15:40 
Σφοδροί πυροβολισμοί ακούγονται στην πλατεία Απελευθέρωσης σύμφωνα με το Al Jazeera.

15:25 Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι με μήνυμα του στο Twitter καταδίκασε τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. «Υπάρχει μία ενορχηστρωμένη εκστρατεία για τον εκφοβισμό των διεθνών δημοσιογράφων στο Κάιρο και την παρέμβαση στο ρεπορτάζ τους. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τι συμβαίνει στην Αίγυπτο :
Real.grhttp://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=43942&catid=11