5.2.11

ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;


«Το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε»


Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ. Κάμερον, δήλωσε σήμερα, ότι η πολυπολιτισμική πολιτική της χώρας του απέτυχε και πρέπει να ενισχυθεί η εθνική ταυτότητα της Βρετανίας. 

«Με το πολυπολιτισμικό μοντέλο που υιοθέτησε το κράτος, ενθαρρύναμε διαφορετικές κουλτούρες να ζουν χωριστά η μία από την άλλη», είπε ο Κάμερον, κάτι που οδήγησε, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια απώλεια ταυτότητας στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία με τη σειρά της ώθησε νεαρούς μουσουλμάνους να στραφούν σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία...
 

Οι δηλώσεις του Ντ. Κάμερον στη Σύνοδο του Μονάχου για την ασφάλεια, σηματοδοτούν αλλαγή πλεύσης για τη βρετανική πολιτική όσον αφορά στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εκτίμησε ότι η «ανεκτικότητα» απέναντι σ’ εκείνους που απορρίπτουν τις αξίες της Δύσης, απέτυχε και κάλεσε σε «έναν φιλελευθερισμό πιο ενεργητικό, πιο μαχητικό» προκειμένου να προστατευτεί η ισότητα των δικαιωμάτων, ο σεβασμός στους νόμους, η ελευθερία έκφρασης και η δημοκρατία.

Οι δηλώσεις αυτές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σε δηλώσεις της το Νοέμβριο του 2010, είχε εκτιμήσει ότι ο πολυπολιτισμός έχει αποτύχει και οι μετανάστες στην Γερμανία δεν έχουν αφομοιωθεί.
zougla.gr