6.2.11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΩΝ "


Ενάντια στην Κάρτα



Το ηλεκτρονικό φακέλωμα, μέσω της "Κάρτας του Πολίτη" καταγγέλλουν πολίτες και οργανώσεις. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καθιέρωσης της "Κάρτας του Πολίτη" πραγματοποιούν θρησκευτικές και άλλες οργανώσεις στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης, επισημαίνουν ότι: "Ή θα διαλέξουμε μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη και θνησιγενή επιβίωση σε μια φυλακή – σταύλο ή θα υπερασπιστούμε....
 το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία ελεύθερη Ορθόδοξη και δημοκρατική χώρα"....
Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές τονίζουν ότι: "ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε κυβέρνηση που να ζητά την συναίνεσή μας σε ένα τέτοιου γιγάντιου μεγέθους ηλεκτρονικό φακέλωμα".
Και συνεχίζουν ότι: "η λεγόμενη κάρτα του πολίτη, δηλαδή η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ένα ωφέλιμο και άκρως χρηστικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την παγκόσμια μορφή της οποίας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να δεί fast and now".
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την "Κάρτα του Πολίτη", σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα φαινόμενα φανατικών πιστών να συγκεντρώνονται έξω από την Αρχιεπισκοπή και να αποδοκιμάζουν την ήπιων τόνων πολιτική που ακολουθεί.
"Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της Κάρτας του Πολίτη και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του. Αναμένει δε τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου", κατέληγε το ανακοινωθέν.

armapoliton