15.2.11

Η λεηλασία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού



Γράφει ο
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Από την λεηλασία των ταμείων των διαφόρων εργαζομένων, από τα τρωκτικά που εισέβαλαν στην μεταπολιτευτική φιλοσοφία της πολιτικής, δεν γλύτωσε ούτε το πάλαι ποτέ ισχυρό Μ.Τ.Σ. με την εξ ίσου ισχυρή του Τράπεζα.

Όπως σ’ όλους του χώρους, όπου η άθλια κομματική επέμβαση έκαμνε την παρουσία της, το τελικό αναμφισβήτητο αποτέλεσμα θα ήταν, η διάλυση και η οικονομική καταστροφή, έτσι έγινε και στο Μ.Τ.Σ.

Η σταδιακή και μεθοδική αλλαγή των νόμων και διατάξεων που ίσχυαν, η αρχή της τοποθέτησης ημετέρων, η έλλειψη σθένους συγκρούσεως, με τις ανομίες της εξουσίας και η απαξίωση αρχών και θεσμών, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την τελική πλήρη λεηλασία του ισχυρού αυτού οικονομικού οργανισμού, των αποστράτων Αξιωματικών και όχι μόνο....

Η λεηλασία του ταμείου αυτού ξεκίνησε από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η οποία από κάποια χρονική περίοδο των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ετέθη από αυτές ετσιθελικά στην ελεεινή υπηρεσία των κομματικών συμφερόντων των. Αποτέλεσμα, σταδιακά να παρθεί από το Μ.Τ.Σ. που ήταν ο κύριος φορέας του, να λεηλατηθεί από τα ανεξέλεγκτα τρωκτικά των κομματικών ινστρουκτόρων, με αποτέλεσμα της πλήρους υποβάθμισης και τελικής πώλησης αντί πινακίου φακής.

Η τελική λεηλασία του Μ.Τ.Σ. προήλθε αποκλειστικά από τις άμεσες επεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας, σε έργα και διαχείριση της περιουσίας του, και λόγω έλλειψης ισχυρής αντιδράσεως πιθανόν, των εκάστοτε οριζόμενων Προέδρων, του οικονομικού αυτού φορέα των Αποστράτων Αξιωματικών. Η χαριστική δε βολή, της ελλειμματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει σήμερα το Μ.Τ.Σ. προήλθε από την κομματική απόφαση της τότε Κυβερνήσεως ν’ αποκαταστήσει κομμουνιστές αντάρτες, που πολέμησαν εναντίον του Ελληνικού Στρατού, εις βάρος του Μ.Τ.Σ. χωρίς να έχει δικαίωμα προς τούτο.

Τελευταία δημοσιεύθηκαν στον Τύπο κάποιες πύρινες δημοσιογραφικές πομφόλυγες για τα προβλήματα του Μ.Τ.Σ. και μάλιστα από ανθρώπους που επί πολλά έτη κατοικοεδρεύουν και λυμαίνονται το ΥΕΘΑ, όργανα βέβαια κομματικών ινστροκτούρων, περί «επελάσεως Στρατηγών…» και άλλες αθλιότητες. Με αυτούς η Στρατιωτική Ηγεσία δεν αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθεί.

 «Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε την μία ούτε την άλλη» (ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ)
elzoni.gr