3.2.11

Βίαιες συγκρούσεις στο Ανατολικό Βερολίνο

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες βράδυ στο ανατολικό Βερολίνο όταν η αστυνομία επιχείρησε να εκκενώσει ένα κτίριο από καταληψίες

Επί πέντε ώρες, 2.500 αστυνομικοί προσπαθούσαν να βγάλουν έξω τους καταληψίες ενός από τα τελευταία κτίρια-κοινόβια του ανατολικού Βερολίνου, το Liebig 14.

Οι 9 "κάτοικοι" του κτιρίου – μέλη του κινήματος ενάντια στην αναπαλαίωση - αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο και έτσι η αστυνομία προχώρησε στην βίαιη έξωση τους χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά για να κόψουν τις σιδερένιες μπάρες και να εισέλθουν στο κτίριο...

Οι καταληψίες χρησιμοποίησαν τους πυροσβεστήρες για να τους απωθήσουν και οι αστυνομικοί απάντησαν με σπρέι πιπεριού. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του κτιρίου η αστυνομία συνέλαβε 55 άτομα, τους καταληψίες και συγκεντρωμένου διαδηλωτές αλλά σύντομα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Αμέσως μετά την κένωση του κτιρίου οργανώθηκε διαδήλωση 2000 ατόμων- υποστηρικτών των καταληψιών- η οποία κατέληξε σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, βανδαλισμούς και ζημιές σε καταστήματα.

Συνολικά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή Friedrichshain's, εξήντα ένας αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και 82 άτομα συνελήφθησαν.
real.gr